Kaikkien aikojen MM-karsinnat alkavat ensi viikolla – kaikki ottelut katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa

Teemu Pukki. Suomi – Bulgaria. Nations League. Kansojen Liiga. Helsinki 11.10.2020. Photo: Jussi Eskola

Suomen jalkapallomaajoukkue lähtee metsästämään toista peräkkäistä arvoturnauspaikkaa 24.3. alkavissa MM-karsinnoissa. Kaikki Euroopan maiden MM-karsintojen ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Markku Kanervan valmentama ja Teemu Pukin, Lukas Hradeckyn, Glen Kamaran sekä Joel Pohjanpalon tähdittämä Suomen jalkapallomaajoukkue ”Huuhkajat” lähtee tavoittelemaan historiallista paikkaa MM-kisoissa. Edelliset EM-karsinnat päättyivät iloisesti joukkueen selvittyä EURO2020-lopputurnaukseen ja nyt joukkue jahtaa toista peräkkäistä arvokisapaikkaa. Jalkapallon MM-karsinnat nähdään Elisa Viihde Viaplayssa ja V sportin kanavilla. Huuhkajien pelit ovat lisäksi katsottavissa ilmaiseksi Viafreessa.

Koronan vuoksi EM-kisat siirtyivät viime kesältä tulevalle kesälle, joten aikatauluista johtuen MM-karsinnat potkaistaan poikkeuksellisesti käyntiin jo ennen kuin edelliset arvokisat on pelattu.

”Monesti puhutaan kaikkien aikojen karsinnoista mutta nyt on se tunne, että siinä ei ole yhtään liiottelua. Huuhkajat on suositumpi kuin koskaan ja odotukset ovat korkeammalla kuin koskaan. Joukkue on osoittanut pystyvänsä ihmetekoihin ja meille on etuoikeus olla seuraamassa taistelua kohti historiallista ensimmäistä MM-lopputurnaus-paikkaa”, ennakoi tilannetta NENT Group Finlandin jalkapallotuottaja Antti Salo.

Viaplayn kattavat jalkapallostudiot nähdään kaikkien Suomen otteluiden yhteydessä. Studiossa Studiossa Suomen otteluita analysoi rautainen kolmikko Pasi Rautiainen, Mika Kottila ja entinen A-maajoukkuemaalivahti Jussi Jääskeläinen. Keskustelua studioisännän paikalta johtaa tuttuun tapaan Ville Klinga. Ottelut selostuksista vastaa Ville Kuusinen.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki Euroopan MM-karsintojen ottelut suorina lähetyksinä. Lisäksi V sportin kanavilta on katsottavissa valikoidut, parhaat ottelut suomeksi selostettuna. Huuhkajien ottelut ovat katsottavissa ilmaiseksi myös Viafree-palvelusta.

Suomen ottelut maaliskuun maaottelutauolla:

KE 24.3. 21:00 STUDIO: MM-karsinnat: Suomi – Bosnia-Hertsegovina Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo, Viafree

SU 28.3. 21:00 STUDIO: MM-karsinnat: Ukraina – Suomi Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo, Viafree

KE 31.3. 21:00 STUDIO: A-maaottelu: Sveitsi – Suomi Elisa Viihde Viaplay, V sport jalkapallo, Viafree

Päästimme myös Viaplayn studioasiantuntijat spekuloimaan tulevia pelejä ennakkoon. Näin he näkevät Suomen MM-karsintavastusten mahdollisuudet:

Pasi Rautinen

RANSKA:
Huhhuh, hallitseva maailmanmestari. Yllätysmomentti käytettiin vierasottelussa syksyllä (2-0 Suomelle). Kante, Pogba, Mbappe jne.. Todella kuumaa tavaraa. Jos viedään pistekin kuudesta niin olen tosi onnellinen! Ranska on valtava suosikki koko lohkon voittajaksi.

BOSNIA-HERTSEGOVINA:
Viime EM-karsinnoissa kotiottelu oli meidän heiniä ja vieraspeli Bosnia-Hertsegovinan. Nähtiin kaksi aivan erilaista ottelua. Miten uusi valmentaja Ivaylo Petev saa joukkueen pelaamaan? Kahden miehen joukkue (Miralem Pjanic ja Edin Dzeko).

UKRAINA:
Vaarallinen. Penkin päässä Andrei Schevchenko, maan oma legenda. Kiva nähdä Manchester Cityn Zinchenkon ja West Hamin Jarmolenkon roolit. Jos on pakko valita, pidän Ukrainaa meille vähän haastavampana.

KAZAKSTAN:
Minimitavoite on neljä pistettä, mieluummin kuusi. Se on saatava jos Suomi haluaa sijoittua lohkossa hyvin. Koulussa pääsi luokalta aina sillä minimisuorituksella. Suomen minimisuoritus kahdesta  pelistä Kazakstania vastaan on neljä pistettä.

Mika Kottila

RANSKA:
Ylivoimaisesti lohkon suosikki mutta yllätettävissä ainakin kotipelissä (saatiin varmasti arvostusta 0-2 vierasvoitosta).

UKRAINA:
Tilastojen valossa selkeä kakkossuosikki. Voitti oman EM-karsintalohkonsa jättäen mm. Portugalin taakseen. Karsinnan alku (FRA vs UKR ja UKR vs FIN) määrittää Ukrainan karsinnan tason ja siinä on Suomen paikka yllättää eli ottaa vähintään piste vierasottelusta.

BOSNIA-HERTSEGOVINA:
Suomelle tuttu vastus viime EM-karsinnoista. Maalla mennyt penkin alle nyt EM-karsinta, EM-jatkokarsinnat (tappio P-Irlannille) sekä viimeisin Nations League. Suomen ladattava kaikki panokset karsinnan ekaan kohtaamiseen ja jatkettava Bosnia-Hertsegovinan mollivoittoista aikakautta.

KAZAKSTAN:
Tyypillinen idän joukkue, jota vastaan Suomen on haettava kahdesta otteluta täydet kuusi pistettä sillä fakta on, että sitä eivät lohkon kaikki muut joukkueet tee.

MM-karsintojen aikataulu

Kierros 1: 24.–25. maaliskuuta 2021

Kierros 2: 27.–28. maaliskuuta 2021

Kierros 3: 30.–31. maaliskuuta 2021

Kierros 4: 1.–2. syyskuuta 2021

Kierros 5: 4.–5. syyskuuta 2021

Kierros 6: 7.–8. syyskuuta 2021

Kierros 7: 8.–9. lokakuuta 2021

Kierros 8: 11.–12. lokakuuta 2021

Kierros 9: 11.–13. marraskuuta 2021

Kierros 10: 14.–16. marraskuuta 2021

MM-jatkokarsinnat: 24., 25., 28., 29. maaliskuuta 2022

Jalkapalloilun MM-kisat pelataan Qatarissa vuonna 2022. Kisat järjestetään ensimmäistä kertaa talvella 21.11.-18.12.2022. Kaikki Euroopan MM-karsintojen ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.