Helsinki City Running Day vaikuttaa liikenteeseen lauantaina 14. toukokuuta

Lauantaina 14.5. järjestettävä Helsinki City Running Day vaikuttaa monella tavalla liikenteeseen klo 9.30–17. Pyöräilyn ja jalankulun baana on lauantaina suljettu klo 9.35–10 ja 14.35–15.40 välisinä aikoina.

Tapahtuman keskus on Olympiastadionilla, ja juoksureitit alkavat Mäntymäentieltä.

HCR-puolimaratonin ja HCM juoksureitti (Mäntymäentie–Helsinginkatu–Töölölahti–Baana–Ruoholahdenranta–Lauttasaari–Kaskisaari–Lehtisaari–Kuusisaari–Seurasaari–Pikku Huopalahti–Laakso–Olympiastadion) kierretään kerran puolimaratonilla ja kahdesti maratonilla. Lisäksi maratoonarit kiertävät Salmisaaren ensimmäisellä kierroksella.

Lisätietoja reiteistä tapahtuman verkkosivuilla.

Poikkeusjärjestelyt hoidetaan liikenteenohjauslaitteiden ja liikenteenohjaajien avulla.

Moottoriajoneuvot

 • Mäntymäentie on suljettu pe 13.5. klo 17–la 14.5. klo 20.
 • Helsinginkatu on suljettu la klo 9.30–15.30 välillä Mannerheimintie–Sturenkatu. Vauhtitien kautta pääsee ajamaan Nordenskiöldinkadulle.
 • Töölönlahdenkatu on poikki la klo 9.35–9.45 ja klo 14.35–15.20. Muun ajan tiellä on lyhyitä katkoksia juoksijoiden ylittäessä katua.
 • Reitillä Pohjoiskaari–Luoteisväylä–Kaskisaarentie–Lehtisaarentie on haittaa liikenteelle la 14.5. klo 10–17.
 • Meilahdensilta on suljettu la klo 10.30–17.

Joukkoliikenne ja pysäkit

HSL:n tiedote tapahtuman aiheuttamista poikkeuksista

Polkupyörät

 • Mäntymäentien ympäristön pyörätiet on suljettu la klo 9–18.
 • Pyörätiet Töölönlahden länsipuolella on suljettu la klo 9.30–9.40, klo 10.45–12.45 ja klo 14.30–15.20
 • Baana on suljettu klo 9.35–10 ja klo 14.35–15.40 välillä.
 • Lauttasaaren sillan pohjoispuoli on varattu juoksijoille la klo 10–16. Pyöräilijät ohjataan eteläiselle kevyenliikenteen väylälle
 • Muut juoksijoille varatut pyörätiet on suljettu pyöräilijöiltä.

Jalankulkijat

 • Kävelytiet Töölönlahden länsipuolella on suljettu la klo 9.30–9.40 ja klo 14.30–15.20
 • Baana on suljettu klo 9.35–10 ja klo 14.35–15.40 välillä.
 • Muilla juoksureittien alueella olevilla kävelyteillä pystyy liikkumaan varoivaisuutta noudattaen, ellei liikenteenohjaaja estä sitä.

HCRD-tapahtumaorganisaatio pahoittelee liikennejärjestelyistä aiheutuvaa mahdollista haittaa.

Lähteet: STT / Helsingin kaupunki

Tekniikka kehittyy

Millaisella autolla ajat? Onko se aasialainen vai eurooppalainen auto, onko se sähköauto, hybridi vai vielä perinteinen polttomoottori, vai onko sinulla kaasuauto? Tai jos ajatellaan omaa arkea tekniikan kautta, niin tuskin sinäkään kuuntelet enää kotona musiikkia äänilevyiltä, se taitaa olla aika musadiggarin hommia, ja nykyään erilaiset pilvipalvelut ja älypuhelin ovat siinäkin nousseet voittajiksi. Yleisestikin monet nykyajan teknisistä kehitysaskeleista tapahtuu mobiilimaailmassa, jolla ohjataan jo nyt kotiemme lämpöjä ja ovien toimimista. Autoista puheenollen, oletko koskaan miettinyt millä autoilla isot starat ajavat?

Samalla kun tekniikka kehittyy, täytyy meidän myös kiinnittää eri lailla ja uudella tavalla huomiota, miten käytämme sitä tekniikkaa. Oletko esimerkiksi tutustunut VPN-tekniikkaan, ja mistä siinä on kyse?

Tekniikan kehittyminen on muokannut myös tapaamme suhtautua kirjoihin ja lukemiseen, meille on tullut äänikirjat, ja valitettavasti itse lukeminen on entistä vähäisempää, mutta onneksi esimerkiksi kirjahyllyssa.fi sivusto tuo meille uutisina uusia Suomen markkinoilla olevia teoksia.

Pankkiasiat, lukeminen/kuunteleminen ja todella moni muukin arkemme asia hoituu älypuhelimme kautta, mutta kuinka hyvin me ymmärrämme sen uuden puhelimen?

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.