Yhdistä lainasi ja vapauta rahaa harrastuksiin joka kuukausi

Harrastaminen on mieluisaa puuhaa, mutta joskus sen aloittamisen esteenä voi olla yksinkertaisesti rahan puute. Sen taas on voinut aiheuttaa useat päällekkäiset velat, osamaksut ja lainat, joiden takia kuukausibudjetissa ei ole ollenkaan hengähdysvaraa. Kaikki mitä tilille tulee, kuluvat kuukausittaisiin menoihin.

Elämä on kuitenkin lyhyt eikä harrastusten aloittamisen kanssa kannata viivytellä. Onneksi tähänkin on keksitty ratkaisu, nimittäin lainojen yhdistäminen. Pääset kertaheitolla eroon useista samanaikaisista veloista ja jatkat vain yhden lainan takaisinmaksua yleensä paremmilla ehdoilla, mikä taas tarkoittaa lisää käyttörahaa joka kuukausi.

Vanhojen lainojen ja uuden lainan kuukausimaksun välillä voi olla eroa jopa satoja euroja. Siitä on suuri apu minkä tahansa harrastuksen aloittamiseen tai tarvittavien välineiden ostoon. Miten lainojen yhdistäminen käytännössä sitten tapahtuu?

Vakuudeton yhdistelylaina netistä

Ennen kuin siirryt lainojen yhdistämisen pariin, sinun tulisi laskea yhteen kaikki tämänhetkiset lainasi ja niiden kuukausikulut. Tulet tarvitsemaan kyseisiä summia uutta lainaa hakiessasi, jotta tiedät tarkasti kuinka paljon rahaa tarvitset ja mikä on nykyinen kuukausimaksusi.

Voit täyttää lainahakemuksen kätevästi netissä ja koko prosessi on kuluton. Palvelu lähettää hakemuksen puolestasi 16 lainanantajalle, jotka sitten tekevät sinulle parhaan tarjouksensa. Saat vastaukset suoraan sähköpostiisi. Voit verrata niitä ja valita itsellesi sopivimman. 

Vertailua helpottaa se, että jokaisesta tarjouksesta on saatavilla myös vuosittaiset kokonaiskustannukset eli todellinen vuosikorko. Siihen on lisätty myös lainan käsittelykulut ja tilinhoitomaksut, joita ei välttämättä ilmoiteta lainan korkokulujen yhteydessä.

Juuri nämä erinäiset kulut ovat niitä, joiden ansiosta vanhempien velkojen ja uuden lainan väliin syntyy niin suuri ero. Mitä enemmän lainoja sinulla on, sitä useammasta lainasta maksat sen yksittäisiä kuluja, jotka voivat nousta vuosittain tuhansiin euroihin. Kuukausittain kyseessä on tällöin satojen eurojen kuluerästä. 

Uusi laina, uudet ehdot

Yhdistelylainaa tulisi hakea maksaakseen vanhat velat pois. Tähän uuteen lainaan voit saada aikaisempia lainoja huomattavasti paremman koron ja ehdot. Esimerkiksi voit valita sille lyhyemmän laina-ajan, jolloin pääset eroon lainan takaisinmaksusta huomattavasti aikaisemmin kuin alkuperäisessä tilanteessa. 

Pystyt seuraamaan kuukausittaisia menoja helpommin, koska monien eri velkojen sijaan maksat vain yhtä lainaa. Ne eivät siis muistu mieleen ikävien maksumuistutusten tai eräpäivän unohtamisen jälkeen. Tällä tavoin taloutesi pysyy paremmin hallinnassa. 

Lainojen yhdistämisen vaatimukset

Yhdistelylainan hakeminen ei ole mitenkään vaikeaa tai vaadi erikoisvaatimuksia. Lainojen yhdistäminen onnistuu kaikilta yli 18-vuotiailta Suomessa asuvilta henkilöiltä, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja joilla on säännölliset tulot. Päätös lainan saannista tehdään kuitenkin yksilöllisesti.

Joskus lainan saaminen on voinut epäonnistua liian pienten tulojen takia tai ettei hakija ole vakituisessa työssä. Yhdistelylainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa, joka voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia. Tärkeintä on kuitenkin aina olla mahdollisimman avoin ja tarkka hakemusta täytettäessä, jolloin hakijan tilanteesta saadaan selkeä kuva.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.