Jari Hemmilän Olen juoksija tarjoaa niin käytännön ohjeita kuin inspiraatiota!
Uudenlainen juoksukirja ohjaa juoksijaa persoonallisella tavalla kohti juoksun fyysistä maailmaa ja henkistä elinpiiriä.
Ihmiselle juokseminen itsessään edustaa mitä luonnollisinta liikuntamuotoa. Ihmisen varttuessa juoksemisen rooli vähenee eikä hänellä enää ole sisäsyntyistä tarvetta juosta. Usein keski-ikää lähestyvät ja keski-ikäiset kuitenkin kiinnostuvat juoksemisesta uudelleen, ja he haluavat kehittää itseään ja liittyä juoksijoiden yleismaailmalliseen heimoon.
Jari Hemmilän Olen juoksija välittää kaikentasoisille juoksijoille uudenlaisia tapoja nauttia ja iloita juoksemisesta. Kirja perehdyttää juoksijan valittuihin teemoihin, ja lukemisen jälkeen hän voi kirjata aukeaman tyhjille riveille päätelmiä kehitystä vaativista aiheista.
Uudenlaisen juoksukirjan lyhyet, kirjeen kaltaisesti kirjoitetut kappaleet ohjaavat juoksijaa persoonallisella tavalla kohti juoksun fyysistä maailmaa ja henkistä elinpiiriä. Kun henkilöltä kirjan lukemisen jälkeen kysytään ”kuka olet”, voi hänen vastauksestaan ”Olen juoksija” aistia juoksemisen sielukkuudesta nauttivan henkilön ylpeyden.
Kirjailijasta
Jari Hemmilä (s. 1959) aloitti juoksemisen varsinaisesti vuonna 1973 ja hän on juossut 47 vuoden aikana yli 200 000 kilometriä. Vuosikymmenen aikana juokseminen on ollut kiinteällä tavalla osa hänen elämäänsä niin juoksijana, valmentajana, luennoitsijana kuin toimittajanakin. Kilpajuoksijana Hemmilä voitti 1980-luvulla Suomen mestaruuksia ja edusti Suomea maaotteluissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.
Lähde: STT
Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille
Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.
Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?
Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?