Näin edullisesti kilpailutettu kulutusluotto voi rahoittaa lomasi

Arkinen oravanpyörä maistuu monesti puulta ja tekisi mieli saada jonkinlainen hengähdysaika tai päästä akkuja lataamaan. Erityisesti jo toista vuotta jatkuneen pandemian myötä lomamatka etelään kuuluu monen suomalaisen kesän ja syksyn suunnitelmiin, mutta taloudellinen tilanne voi estää suunnitelmien toteuttamisen. 

Mikäli riittäviä säästöjä ei ole kertynyt, voi edullinen kulutusluotto rahoittaa matkan. Monet lainoittajat markkinoivat erillistä lomalainaa, mutta kyseessä on käytännössä kulutusluotto ja laina voidaan käyttää vapaasti haluttuun tarkoitukseen. Monia askarruttaa kuitenkin kulutusluoton hinta. Voisi kuvitella, että eri lainapalvelujen ehdot eivät eroa kovinkaan paljon toisistaan, mutta todellisuudessa erot lainapalveluiden välillä ovat erittäin suuria. Nykyisin lainavertailupalvelut, kuten Omalaina.fi auttavat kuluttajia vertailemaan kymmeniä lainatuotteita ja näin säästämään lainakuluissa.

Laina loman mahdollistajana

Kilpailutus saattaa tuntua turhalta, eikä muutama kymppi pitkällä aikavälillä ei ole erikoisen suuri säästö. Säästöjä voi kuitenkin karttua luultua enemmän lomamatkan aikana. Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa ainakin suurpiirteisen budjetin laatimisella. Jos matka suuntautuu Espanjaan, Kreikkaan tai muualle Etelä-Eurooppaan, matkoihin voidaan budjetoida esimerkiksi 1 000 euroa ja majoituksiin 2 000 euroa. Tämän lisäksi matkalle tarvitaan käyttörahaa 2 000 euroa. Kokonaislaina olisi tässä tapauksessa 5 000 euroa. Mikäli matkaajat haluavat olla varmoja siitä, että matkalla voi tehdä myös ostoksia, voidaan kulutusluottoon lisätä vielä käyttörahaa 1 000 euron verran.

6000 euron laina maksetaan pois kolmesasa vuodessa, joka tarkoittaa hieman alle kahden sadan euron kuukausieriä, riippuen lainan hinnasta. Edullisimman vaihtoehdon voi löytää vain vertailemalla mahdollisimman monia vaihtoehtoja. Tässä lainavertailupalvelu on korvaamaton kumppani.

Lainojen kilpailuttaminen vertailupalvelun avulla on helppoa, sillä kilpailutus suoritetaan puolestasi. Riittää, että täytät lomakkeen, johon täytät tietosi,  tavoittelemasi lainasumman ja laina-ajan. Tämän jälkeen lainahakemus kilpailutetaan ja saat vastauksena hakuusi sopivia lainatarjouksia. Esimerkiksi parhaimmillaan kolmen vuoden maksuaika tarkoittaa noin 180 euron kuukausierää, kun taas toinen lainapalvelu voi tarjota samaa lainaa 220 euron kuukausierillä. Toisin sanottuna, lainojen erot ovat 40 euroa joka kuukausi 36 kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että valitsemalla kilpailutuksen huokeimman vaihtoehdon, lainat kilpailuttanut säästää yli 1 400 euroa verrattuna kalliimpaan vaihtoehtoon.

Ja tässä esimerkissä oli kyse vain pienimuotoisesta parin matkasta Etelä-Eurooppaan ja kolmen vuoden maksuajasta. Erot kasvavat merkittävimmiksi, jos kyseessä olisikin koko perheen ikimuistoinen matka Yhdysvaltoihin tai suurempi remonttilaina.

Omalaina.fi -palvelun käyttäminen säästää aikaa ja ennen kaikkea rahaa, kulutusluottoa valitessa. Ero voi olla satoja euroja ja vertailu tapahtuu nopeasti ja helposti. Myös maksuaika voi lyhentyä kuukausilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.