Lohja Liikkuva koulu -ohjelman kehittäjäkuntapilotiksi

Lohja on valittu yhdeksi Liikkuva koulu -ohjelman kehittäjäkuntapilotiksi. Kunnassa lähdetään lisäämään liikkumista koulupäiviin yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman kanssa. Kehittäjäkuntapilotissa kootaan ja tuotetaan tietoa sekä kehitetään toimenpiteitä esimerkiksi vähän liikkuvien ja erityisryhmien liikkumisen ja oppilaiden osallisuuden lisäämiseksi. Muut kuntapilotit ovat Kajaani ja Konnevesi.

Liikkuvan koulun kehittäjäkuntapilotin tavoitteena on tukea oppilaiden ja henkilöstön hyvinvointia sekä vahvistaa liikunnallista toimintakulttuuria kouluissa. Mukaan valitut kunnat ja koulut saavat sparrausapua ja työkaluja Liikkuva koulu -toiminnan toteutukseen ja kehittämiseen.

Lohjalla tavoitteena on muun muassa saada opettajat sitoutumaan Liikkuva koulu -toimintaan, niin että he näkisivät liikkumisen hyödyt oppimiseen. Lisäksi halutaan lisätä oppilaiden ja henkilökunnan osallisuutta. 

– Liikkuva koulu -hankkeen jälkeen tavoitteena oli jatkaa hankkeessa toteutettuja toimivia kokeiluja lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseksi kouluympäristöissä. Hankkeen loppumisen jälkeen hyvät käytänteet ovat osassa kouluissa unohtuneet, mutta joissain taas toiminta on jopa kehittynyt. Onneksi meille ehti muodostua tutoropettajien tiimi ja materiaalipankki Liikkuva koulu -toiminnan edistämiselle. Kehittäjäkuntapilotiksi pääseminen tukee loistavasti tavoitettamme mahdollistaa ja innostaa lapsia, nuoria sekä heidän perheitään liikkumaan terveytensä kannalta riittävästi, sanoo Lohjan liikunta- ja harrastuskoordinaattori Juha Koivuporras.

– Liikkuva koulu on laajentunut kattamaan yli 90 % Suomen kunnista ja kouluista. Tämä on tarkoittanut väistämättä löyhempää sidettä yksittäisiin kuntiin ja kouluihin. Kehittäjäkuntien kautta tavoitteemme on jälleen tiivistää suhdetta kuntien toimintaan, ohjelmajohtaja Antti Blom toteaa.

– Kaikilla kolmella kehittäjäkunnalla on tarve oppilaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioimiseen. Lohjalla Liikkuva koulu -toiminnan rakenteet ja toimenpiteet ovat jo vakiintuneet. Uskon, että pienillä toimenpiteillä ja sparrauksella kunnassa päästään kehittämään Liikkuva koulu -toimintaa entistä vaikuttavammaksi, Blom sanoo.

Lähde: Liikkuva Lohja

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.