Kuinka valita oikea lahja ystävälle?

Lahjan antaminen on yksi kauneimmista tavoista kertoa toiselle kuinka paljon hänestä välitetään. Toisinaan täydellisen lahjan löytäminen hyvällä hinnalla voi olla haasteellista, kun ei oikein tiedä kuinka voisi piristää toisen päivää. Näiden seuraavien vinkkien avulla tiedät miten löydät parhaan lahjan itselle tärkeälle henkilölle. 

  1. Mieti mitä haluat viestittää?

Yrityslahjat ovat huomattavasti yksinkertaisempia, kun niissä voi hyödyntää jotain pientä käyttötavaraa ja se sopii ihan kaikille. Henkilökohtaisen lahjan hankkiminen vaatii aavistuksen enemmän aikaa ja ajatusta. Ensin kannattaa miettiä suhdetta tähän ihmiseen, miltä sinusta tuntuu ja mitä hänelle haluat kertoa. 

Jo tämä auttaa rajoittamaan lahjoja, eikä kauppojen hyllyjen ja netin selailu ole loputonta. Jos kyseessä on paras ystäväsi, haluatko ihan vain piristää häntä vai kiittää olemassa olosta? Jos henkilö taas on työkaveri tai hyvä naapuri, on heille sopiva lahja taas aivan toisenlainen. 

  1. Listaa lahjavaihtoehdot

Kun tiedät minkälaisen viestin haluat antaa lahjallasi, on helppo listata lahjat. Ei kannata harkita asiaa liian tarkasti, sillä hyvin usein ystävän saa onnelliseksi ihan pienillä asioilla. Apuna voit käyttää esimerkiksi seuraavaa listaa:

  • Suklaa viestii välittämisestä ja että saajan halutaan nauttivan hetken rauhasta ja herkuista.
  • Hemmottelutuotteet muistuttavat lahjansaajaa että hän on ansainnut oman luksushetken kiireisen arjen keskellä. 
  • Itse suunniteltu vaate joka sopii arkikäyttöön, mutta pitää sisällään pienen henkilökohtaisen viestin luo saajalle hyvän mielen joka kerran kun hän pukee vaatteen päälleen. T-paidat painatuksella, josta löytyy jonkin yrityksen logo ei sovi tähän tilanteeseen ollenkaan. 
  • Kirja on tapa antaa lukukokemuksia ja teeman mukaan on mahdollista välittää kauniita ajatuksia lahjan saajalle.
  1. Pyydä vinkkejä muilta

Jos sinulla on vaikeuksia löytää idea hyvään lahjaan, niin pyydä apua muilta ihmisen tuntevilta henkilöiltä. Heiltä saatat saada tietoa siitä, jos hän oikeasti tarvitsee jotain ja voit yllättää täydellisellä lahjalla.

  1. Vilkaise sosiaalista mediaa

Lähes jokainen meistä käyttää sosiaalista mediaa ja jätämme päivittäin tietoa itsestämme bittiavaruuteen. Nämä antavat vihjeitä siitä, mistä kyseinen henkilö saattaisi tykätä. Tämä helpottaa löytämään juuri kyseiselle henkilölle sopivan lahjan. 

Jos hän vierailee jatkuvasti samassa kahvilassa, niin lahjakortti sinne tekee varmasti iloiseksi tai vaihtoehtoisesti osaat arvata kotoa otetuista kuvista arvostaako hän esimerkiksi kukkia tai huonekasveja. 

  1. Ajatus on tärkein

Meillä on tapana jäädä pohtimaan liian syvällisesti mikä lahja on sopiva ja tarpeeksi kallis annettavaksi. Oikeanlaisen lahjan valinnassa auttaa ajatus siitä, että tulisiko itse iloiseksi, jos joku antaisi vastaavan itselle ja mitä ajatuksia se itsessä herättäisi?

Yksinkertaisesti jo lahjan saaminen ilahduttaa saajaa. Hän ei katso lahjan hintaa tai aina edes sitä, mikä esine on. Pienet asiat ja teot ovat niitä arvokkaimpia tapoja ilmaista itselle tärkeälle ihmiselle, että hän on rakas. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.