Jalkapallon pelaaminen on hyvä harrastus ihan jokaiselle

Kunnostaan ja terveydestään on hyvä pitää huolta monella eri tavalla, mutta liikunnan ei koskaan tarvitsisi olla pakkopullaa. Urheileminen on mukavaa puuhaa etenkin, kun sitä tekee mukavassa seurassa ja mielenkiintoisen lajin parissa. Toiset liikunnan muodot vaativat enemmän välineistöä tai tilaa harrastuksen harjoittamiseen kuin toiset, mutta tärkeintä on se, että itse suorittaja nauttii omasta liikuntaharrastuksestaan. 

uusia liikuntalajeja kannattaa kokeilla aina, kun on mahdollisuus. Joukkuelajien, kuten jalkapallon harrastamisessa on paljon hyviä puolia ja siinä oppii elämään tarvittavia taitoja, kuten hyvää kommunikointia. 

Jalkapallon harrastamisen edut

Jalkapallossa, kuten muissakin joukkuelajeissa on erityisen tärkeää oman joukkuekavereidensa kanssa toimeen tuleminen. Siksi joukkuelajit, kuten jalkapallo, ovat erinomaisia harrastuksia myös sosiaaliselta kannalta. Aikuisiällä voi olla vaikea tavata uusia kavereita, kun päivä menee töissä tai perheen kanssa iltaisin: viikoittainen jalkapalloharrastus mahdollistaa uusien ihmisten tapaamisen ja kaverustumisen. Jalkapallossa pelataan joukkuettain, joten lajin parissa on mahdollisuus tutustua muihin pelaajiin ja samoista asioista kiinnostuneisiin ihmisiin helposti. 

Jalkapallo on tietysti myös fyysisesti yksi parhaista lajeista aerobisen kunnon kohottamiseksi. Pallon perässä juokseminen kohottaa kardiovaskulaarista kuntoa, jonka lisäksi fyysinen harjoittelu parantaa yleisesti lihaskuntoa. Liikunta on myös hyväksi mielelle ja pari tuntia ulkoilmassa kerran tai pari viikossa piristää kummasti. Säännöllisen liikunnan on sanottu esimerkiksi ehkäisevän masennusta, osteoporoosia, sydänvaivoja ja korkeaa verenpainetta.

Pallon potkimisessa on oma tekniikkansa, joka vaatii paljon harjoittelua lajin harrastajalta. Hyvä tietotaito oman kehon ja lihasten toiminnasta ja siitä, kuinka huoltaa omaa kehoaan on tärkeää, sillä harjoitteleminen ja pelaaminen on paljon mukavampaa, kun sen osaa tehdä keholleen turvallisella ja hyvällä tavalla. 

Jalkapallon säännöt on helppo opetella ja pelin kulku on hyvin suoraviivaista. Sinun ei siis tarvitse kuluttaa aikaa nenä kiinni kirjassa sääntöjä opetellen, vaan pelaamaan oppii pelaamalla peliä ja treenaamalla. 

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji

Välillä voi olla vaikeaa löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka olisivat kiinnostuneita yhteisistä harrastuksista tai urheilusta yleisesti. Jalkapallon hyviin puoliin kuuluu myös se, että jalkapallon on maailman suosituin urheilulaji. Ei siis ole mikään ihme, että myös jalkapallon EM 2021 kisoja seurataan ympäri maailmaa tiiviisti. 

Mihin ikinä meneekin, aina on varmaa että löytyy joku, joka on kiinnostunut myös jalkapallon pelaamisesta. Jos elämäntilanne muuttuu ja muuttaa kauas tutuista piireistä, ei ainakaan harrastuksen loppumista tarvitse pelätä, sillä jalkapalloa voi pelata melkein missä vain. Joukkueita on tarjolla eri tasoisesta eri ikäluokkaan, joten mukaan mahtuminen ja oikean porukan löytyminen ei ole ollenkaan mahdotonta tai välttämättä edes vaikeaa. Jalkapallon harrastaminen ja hyvän porukan löytäminen onnistuu hyvin jalkapallon suuren suosion ja harrastajakunnan kautta.

Harrastus on helppo aloittaa

Jalkapallon harrastamisen voi aloittaa hyvin vuoksi esimerkiksi työporukalla joka keskiviikkoilta. Voit myös etsiä esimerkiksi paikallisen jalkapalloseuran, jonka kautta pääset alkuun. Jalkapalloa ei tarvitse pelata tosissaan turnauksia myöten, jotta sen hyvistä puolista ja eduista pääsee nauttimaan: nappaa kavereita hihasta ja kutsu heidät omalle takapihallesi palloa potkimaan.

Parasta kaikessa on se, ettei jalkapallon pelaamisen tarvitse olla kallista. Sinun ei tarvitse heti kättelyssä ostaa kalliita nappulakenkiä, paitoja, suojuksia ja muita välineitä. Pelaamisen voi nimittäin aloittaa sillä, mitä kaapista löytyy: kunhan pallo ja mukavat vaatteet ja kengät ovat saatavilla, voit aloittaa jalkapallon harrastamisen.

Käytettyjä jalkapallovarusteita on myös saatavilla netissä: esimerkiksi pallon, säärisuojat ja nappikset voi ostaa käytettynä netin kirppikseltä. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.