Golf harrastuksena kasvattaa suosiotaan

Yhä useampi on löytänyt pelin myötä mielekkään tavan liikunnalliselle yhdessäololle. Lajia voi monella paikkakunnalla treenata sekä viheriöillä että talvisin sisähallissa. Kokeile ja löydä oma tapasi pelata!

Golfmyytit murskaksi

On aika oikaista vääriä käsityksiä golfista alan ammattilaisen kanssa. Marika Voss on Golfliiton tuore viestintävastaava, entinen maajoukkue-edustaja ja ammattilaisgolfari – monen nuoren naisen esikuva. 

– Naisia ja tyttöjä Suomen golfareista on 29 %, Marika aloittaa hämmästyttäen arvatenkin monen lukijan. – Lisää kyllä mahtuu toinen mokoma, hän hymyilee.

”Golf on kallis harrastus”

– Monessa seurassa juniorit pelaavat pelkällä jäsenmaksulla. Pelipaketteja on myös erilaisia ja eri tarpeiseen riippuen kierrosmääristä – koko kauden pelioikeutta tai osaketta ei ole pakko hankkia eikä välttämättä sitoutua vain yhteen kenttään. Varusteita saa myös alkuun vuokrattua tai käytettyinä erilaisista kierrätysryhmistä.

”Green Card on vaikea saada”

– Alkeiskurssilla tärkeintä on tutustua golfiin, ja että pelaaminen kentällä on jouhevaa ja turvallista. Lajitaitotestejä ei ole. Hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä pariin sataan riippuen kurssin kestosta.

”Pukukoodi on tiukka”

– Vanhasta pukeutumiskoodista ja kauluspakosta on luovuttu, tyyli on muuttunut sporttiseksi. Itse pelaan mukavissa teknisissä urheiluvaatteissa.

”Golfkentälle saa mennä vain harrastaja”

– Golfkentät ja harjoitusalueet ovat avoimia kaikille, ensivisiitti voi olla vaikka maukkaalle lounaalle ravintolaan!

”Golfkierros on aina 18 reikää”

– Ei ole pakko pelata 18 reikää, voi pelata vaikka 9 tai 6 reikää tai vähemmän. Juoksijalle sopii speedgolf! Jokainen pelaa omalla tyylillään, svingejä on yhtä monta kuin pelaajiakin. Väylillä on eri aloitus- eli tiiauspaikkoja, voit pelata lähempää tai kauempaa, jolloin pelaajien erot tasaantuvat. Näin yhdessä voi pelata tasaväkisesti vaikka perheen kolme sukupolvea kerralla. Monilla kentillä lastenrattaat tai koiran saa ottaa mukaan.

Kansallinen Golfviikko 9.-16.6.2019

Kansallinen Golfviikko on Suomen golfin PR-viikko. Sen tavoitteena on madaltaa kynnystä astua golfkentälle, nostaa golfin huomioarvoa mediassa ja yhteiskunnassa sekä auttaa golfyhteisöjä kasvattamaan lajin suosiota paikallisella tasolla.

Suomen Golfliitto, maamme suurin lajiliitto, on suomalaisen golfin kattojärjestö, jossa on 129 golfseuraa ja niissä noin 140 000 jäsentä.

Lisätietoja: www.golf.fi

#muntapapelata

Golfin terveyshyödyt ovat merkittäviä

  • Pelaa golfia – elä 5 vuotta pidempään! Golfareiden kuolleisuus on muuta väestöä 40% alhaisempi, mikä vastaa eliniän pidentymistä viidellä vuodella.
  • Golfin harrastaja kävelee noin 200 km vuodessa golfkentällä (yksi kierros on noin 10 km).
  • Golfkierroksella bägiä kantava kuluttaa 2000, kärryjä työntävä 1500, ja golfautoa ajava yli 100 kcal.
  • Golfissa sattuu tuhatta pelituntia kohden vain 0,3 loukkaantumista.
  • Golfin pelaaminen voi alentaa olennaisesti kolesterolin, verenpaineen ja verensokerin tasoa.
  • Erityisesti +60-vuotiaiden golfareiden tasapaino ja lihaskunto paranee.
  • Golfaaminen vähentää ahdistuneisuutta ja masennusta.

Lue mielenkiintoisia uutisia koirista koirienmaailma.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.