Lahti täyttyy rautaisista liikkujista – Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland kisataan Suomen suvessa jo toista kertaa

Kesäkuun 29. päivä käytävä Nokian Tyres IRONMAN 70.3. Finland kokoaa Lahteen tuhansia triathlonisteja ja heidän kannustusjoukkojaan. Loppuunmyytyä kilpailua on mahdollisuus seurata livenä paikan päällä tai netin kautta.

IRONMAN järjestettiin Suomessa viime vuonna ensimmäistä kertaa. Suuren suosion saavuttanut kisa on tänäkin vuonna loppuunmyyty, ja Lahteen odotetaan jopa kahta tuhatta triathlon-harrastajaa ympäri maailman.

Puolimatkan kisan erikoisuutena on myöhäinen kilpailuaika: kisaajat saapuvat maaliin pohjolan yöttömässä yössä – uituaan, pyöräiltyään ja juostuaan sitä ennen yhteensä 70.3 mailia (113 km).

Nokian Renkaat jatkaa tapahtuman pääyhteistyökumppanina. Yhteistyö on erinomainen väylä edistää liikkumisen iloa harrastajista kilpaurheilijoihin. Triathlonyhteisössä korostuva yhteisöllisyys, toisten auttaminen ja itsensä haastaminen ovat myös Nokian Renkaiden yrityskulttuurin ytimessä.

– Viime vuoden tapahtuma oli erittäin onnistunut ja toi Nokian Renkaat hienosti näkyviin maailmanlaajuisesti liikunnasta ja ulkoilusta nauttivien parissa. Tapahtuma on myös loistava tapa kannustaa henkilöstöämme ja kumppaneitamme huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja rohkaista heitä jopa ylittämään itsensä, sanoo Nokian Renkaiden markkinointijohtaja Antti-Jussi Tähtinen.

Kisaan työnantajan rohkaisemana

Kilpailussa nähdään useita Nokian Renkaiden työntekijöitä toimitusjohtajasta lähtien. Yksi osallistujista on tuotekehitysteknikkona työskentelevä ex-huippumeloja Kalle Mikkonen. Mikkonen kilpaili vuosia maailman huipulla, ja päätti aktiivikilpauransa vuoden 2008 Pekingin olympialaisiin.  

Triathlonia Mikkonen kokeili ensi kerran vasta vuosi sitten Nokian Renkaiden perinteisessä Hakkapeliittatriathlonissa.

– Huomaan kaipaavani samanlaisia tavoitteita kuin huippu-urheiluaikoina, vaikka tuloksella ei olekaan enää niin suurta merkitystä. Lahden Ironmaniin lähden innolla ja uteliaana katsomaan, millaisia elämyksiä päivä tuo tullessaan, Mikkonen sanoo.

Liikunnasta on muodostunut Mikkoselle elämäntapa, joka tukee työssä jaksamista ja perhe-elämää. Hän käyttää ahkerasti työnantajansa tarjoamia monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja osallistuu yhteisiin tapahtumiin aina kun mahdollista.

– Liikun säännöllisesti ja arvostan suuresti sitä, että oma työnantajani kannustaa aktiivisuuteen ja tarjoaa mahdollisuuksia osallistua. Tykkään liikkua ja ulkoilla paljon myös yhdessä lasten kanssa ja opettaa heille samalla liikunnallisen elämäntavan alkeita.

Rengas selässä juoksumatkalle

Väriä tapahtumaan tuo Nokian Renkaiden tiimissä kisaan osallistuva nokialainen IT-yrittäjä Jussi Kallioniemi. Hänen suunnitelmissaan on taivaltaa 21 kilometrin juoksuosuus rengas selässä.

Lahden triathlon on osa Kallioniemen valmistautumista ensi syksyn eriskummalliseen yritykseen, jossa hän tavoittelee yhdessä Nokian Renkaiden kanssa uutta Guinnessin maailmanennätystä. Tavoitteena on työntää 1 880 kilon painoista ja Nokian Renkaiden kumipyörillä rullaavaa autoa mailin matkan ja rikkoa voimassa oleva nopeusennätys.

Ennätyksen rikkominen vaatii lujaa uskoa omiin kykyihin sekä rohkeutta kokeilla uutta ja erilaista. Tämä sama luova ja periksiantamaton asenne on ollut myös yksi pohjoisen rengasvalmistajan kasvun ja menestyksen kulmakivistä.

Katso mielenkiintoisia uutisia kodista ja muodista muotijakoti.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.