Ex-kiekkoilija Siim Liivik: ”Jos ei ole katsojia, ei ole järkeä pelata.”

Jääkiekkokaukaloiden väriläiskänä tunnettu Siim Liiivik kyseenalaistaa tyhjille katsomoille pelaamisen mielekkyyden. Liiviik näkee, että ammattikiekkoilijat ovat esiintyjiä, ja esiintyäkseen he tarvivat yleisön.

Heikelä vs. Maailma -keskusteluohjelmassa vieraillut Siim Liivik näkee ammattilaisjääkiekon ennen kaikkea viihteenä, jota pelataan yleisöä varten.

– Minulle jääkiekko on ollut viihdettä heti siitä asti, kun aloin lajia seuraamaan. En mä miettinyt, että paljon mun syke on, vaan mä halusin viihdyttää sitä jengiä, joka oli tullut peliä katsomaan. Mun mielestä on maailman siisteintä, että on yleisöä. Mä otan myös vastustajan faneista energiaa, Liivik avaa kiekkofilosofiaansa.

– Välillä tuntuu, että jääkiekkoa mietitään liikaa urheilullisuuden ja esimerkiksi palautumisen kannalta. Who gives a fuck? Pelaajana sun pitää tulla esiintymään sinne! 

Liivikin mukaan nyt koronan myötä nähdään mitä pelille tapahtuu, kun yleisö ei pääse tai ei halua tulla katsomoihin. 

– Jos ei ole katsojia, ei ole järkeä pelata, Liivik lataa.

Myi JVG:n paitoja HIFK:n kopissa, asui kaksi vuotta Radisson Blun sviitissä

Urheilullisten saavutusten lisäksi Siim Liivikin uraan ja elämäntarinaan mahtuu monenlaisia saavutuksia ja tarinoita. Iso osa Liivikin julkista persoonaa on ollut ”Märkä-Simo.” Kyseisellä räppärinmellään Liivikin nousi maanmaineeseen vuonna 2011 hitillä Häissä, joka raikasi ensin HIFK:n ja sitten Leijonien mestaruusjuhlissa.

 – Ensimmäisen kerran pääsin tuplaamaan JVG:tä joskus Studio 51:ssä. HIFK:n mestaruusjuhlien aikaa pääsin kuitenkin vetämään Häissä-biisiä yksin monta kertaa, koska JVG:n jätkät olivat silloin Barcelonassa.  Mestaruusjuhlissa Apolloon mentäessä mulla oli myös JVG:n mörkö ullakolle -paita päällä, joita mä itseasiassa myin HIFK:n kopissa käteisellä sillä kaudella. Se oli kaiken kaikkiaan himmeetä aikaa nuorelle miehelle, Liivik muistelee hullua kevättä 2011.

Rokkitähtielämä maistui myös mestaruuskevään ja HIFK:n jälkeen.

– Espoon Bluesissa pelatessani asuin Radisson Blu Seasiden sviitissä pari vuotta. Se oli ihan siistiä aikaa. Siellä mä rullasin Scoodeck-tasapainoskootterilla aamiaiselle, ja niillä scoodeckeillä otettiin myös frendien kanssa skaboja hotellissa.

Liivikin ollessa jäällä, siellä yleensä myös sattui ja tapahtui. Nuorempana miehen oli vaikeata pysyä aloillaan myöskään kaukalon ulkopuolella.

– Mulla oli siihen aikaan sellainen ajatus mun päässä, että mun pitää pystyä puolessa tunnissa ottamaan passi, ja lähtemään pois maasta, Liivik muistelee.

Sittemmin Liivik lähti jääkiekon perässä ulkomaille, Ruotsin Örebrohon sekä Itävallan Klagenfurthiin, jossa hän voitti myös EBEL-liigan mestaruuden 2019. Liivik lopetti kiekkouransa Klagenfurthissa keväällä 2020. Sen jälkeen hän on toiminut muun muassa Hockey Nightin sekä Jargon-podcastin juontajana.

Siim Liivikin vierailun Unibetin tuottamassa Heikelä vs. Maailma -keskusteluohjelmassa voit katsoa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=mBkpFCLOvsM

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.