Viisi vihjettä sohvaperunalle

Aina ei jaksa lähteä lenkille tai salille, vaan se lämmin sohva kutsuu puoleensa. Joskus se sohva vetää viikonloppuna jo päiväsaikaan ja arkisin sille on hyvä käpertyä iltaisin. Mitä sitten voisi siinä sohvalla tehdä, joka kuitenkin tavalla tai toisella voisi liittyä urheiluun, menemättä kuitenkaan sinne hikiharrastukseen saakka?

Sohvaperunan aktiviteetit osa 1

Urheilu ja urheiluvedonlyönti ovat luonnollisesti monen sohvaperunan suosiossa. Nykyään urheilun seuraamisen ja vedonlyönnin yhdistäminen on nopeampaa ja helpompaa, kuin vielä 2000-luvun alkupuolella, jolloin pelikupongit piti itse viedä lähikioskille. Sohvaperunoiden iloksi vetoa voi nyt lyödä kotisohvalla makoillen, sillä vetoja on helppo asettaa kansainvälisillä vedonlyöntitoimistoilla vaikka älypuhelimella. Monet ulkomaiset vedonlyöntisivut tarjoavat lisäksi erilaisia bonuksia vedonlyöntiin, jotka tunnetaan yleisesti nimellä vedonlyöntibonukset. Nämä bonukset tekevätkin sohvaperunan vedonlyönnistä entistäkin palkitsevampaa!

Sohvaperunan aktiviteetit osa 2

Sohvalla on tietysti luonnollista katsoa televisiota. Sitä me olemme tehneet viimeiset vuosikymmenet ja monet meistä ovat sen ansiosta saaneet muutaman kilon lisää kannettavakseen keskikehoon. Mutta jos se sinne keskikehoon on syömällä ja liikkumattomuudella saatu, lähtee se vastavoimin kyllä pois, jos vain tahtoa on.

Sen sijaan silloin kuin ei halua lähteä liikkeelle, voi illalla laittaa jonkin urheilukanavan päälle suoratoistomaailmojen valikoimista. Tarjolla on lähes jokaiselle tunnille jotain urheilua jostain päin maailmaa. Ja suomalaisittain kiinnostavat pitkävetovihjeet voivat sitten tuoda urheilun seuraamiseen lisävivahteen, jos vaikka muutaman euron käy netissä satsaamassa. Nykyään kun ei tarvitse kävellä edes sinne kioskille.

Urheilukanavia on näiden tavallisten kanavien lisäksi saatavilla mm Dplay:n, Cmoren ja Viaplayn kautta. Kannattaa vain vähän vertailla, mitä mistäkin tulee, sillä eri urheilulajit ovat varsin hyvin jaettu eri kanavanippujen kanssa, ja vaikka yksittäinen suoratoistopalvelu ei paljon per kuukausi maksa, mutta sitten kun niitä on useita niin kyllä niistä sitten kertyy maksettavaa.

Sohvaperunan aktiviteetit osa 3

Mutta sohvalla voi myös pelata erilailla. Nykyään on tarjolla netissä pelattavaa jopa ammattilaiseksi saakka ns. eUrheilun parissa. Tietokonepelaaminen saattaa tuntua aluksi helpolta, mutta jos oikeasti haluaisit aivan maailmanhuipulle, on sinun ensinnäkin harjoiteltava ja pelattava tuntitolkulla joka päivä, mutta sen lisäksi päästävä johonkin isoon ja korkealla pelaavaan organisaatioon.

Matka eUrheilun ammattilaiseksi on pitkä ja kivinen, mutta onneksi meistä jokainen voi kuitenkin pelailla näitä pelejä myös aivan omaksi ilokseen tai vaikka seurata joukkueita HLTV:n kautta ja turnausotteluita suorana suoratoiston kautta, maksutta. Tämänkin voi yhdistää sitten edellisen kohdan urheilupelaamiseen, sillä eUrheilun eli eSports turnausten isoimmat kohtaamiset kyllä löytyvät lähes kaikkien urheiluvedonlyöntioperaattoreiden pelilistoilta.

Sohvaperunan aktiviteetit osa 4

Urheilupelaaminen, urheilun seuraaminen ja vedonlyönti tulivat jo käsiteltyä, mutta voi sillä sohvalla tehdä paljon muutakin – eikä mennä vielä sinne nukkumisen puolelle.

Millä tahansa sohvalla, missä tahansa maailmassa voi ottaa oman älypuhelimen esille. Älypuhelin on meillä lähes aina mukana ja sen kautta elämme myös pitkälti elämäämme. Siinä on meidän sähköpostit, kalenterit, muistutukset, puhelinmuistio, kameramme, kuvamme, sosiaaliset verkostot, ja kaiken lisäksi se myös kerää tiedon suurinpiirtein kaikesta mitä teemme elämässämme. Mobiililaitteella voit myös katsella televisio- ja suoratoistolähetyksiä ja vaikka pelata livekasinon rulettia, jos siltä tuntuu, missä sitten oletkaan. Voit myös vaikka kuunnella edellisen viikon suosikkiradio-ohjelmasi podcastina tai katsella YouTubesta suosikki tubettajasi tekemisiä.

Sohvaperunan aktiviteetit osa 5

Vaikka iso osa tekemisestämme on nykyään tekniikan kanssa olemista, ja jopa musiikin kuuntelu on pitkälti siirtynyt nimenomaan tuohon mobiililaitteeseemme, voimme yhä istahtaa sohvalla ja ottaa mukaan hyvän kirjan ja lukea kaikessa rauhassa. Olisikin hyvä välillä ottaa se oma rauhallinen hetki, ja lukea oikeata kirjaa. Ei siis kuunnella äänikirjaa ja samalla siivota, vaan otetaan itselle rauhaa ja pysähdytään hetkeksi.

Sohvaperunan aktiveetti osa 6

Sitten päästään siihen yhteen omaan suosikkiini: päiväunet. Tiesitkö, että päiväunista voi oikeasti olla hyötyä terveydelle, mutta sinun tulee pitää ne maksimissaan 15-30 minuutin pituisina, eikä sitä pidempinä, jottei se päiväuni häiritse sitten sitä yöunta. Jos tunnet itsesi väsyneeksi, ota pienet tirsat – mutta laita se puhelin hälyyttämään varmuuden vuoksi. Varttitunnin päästä heräät sitten taas latautuneena ja valmiina seuraavaan askareesi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.