Lotto harrastuksena

Uskomatonta mutta totta, joillekin lotto on ihan oma harrastuksensa. Miten sitten lottoharrastaminen eroaa tavallisesta lottoamisesta, sitä käymme läpi tällä kertaa artikkelissamme, missä aiheenamme on suomalaisten rakastama peli.

Lotto on alunperin Italiassa kehitelty oma peli, joka saapui Suomeen joulukuussa 1970 ja ensimmäinen lottoarvonta nähtiin televisiossa heti tammikuussa 1971. Näiden 50 vuoden aikana Lotto on kokenut muutoksia ja vaikeutunut vuodesta toiseen. Vaikeutuminen on tapahtunut siten että aluksi valittii kuusi numeroa 1-40 numeroista, sitten seitsemän numeroa 1-37 ja seuraavaksi seitsemän numero 1-39. Nykyään numeroita on lapussa jo 40. Loton palautusprosentti on reilut 40%!!! Eli se on kevyesti yksi heikommin pelaajille maksavista peleistä, mutta samalla Suomessa yleensä toiseksi eniten voittoja jakava – ykkösenä nykyään jopa 90 miljoonaa maksava yleiseurooppalainen EuroJackpot. Suurin eurooppalainen lottovoitto on Italiassa jaettu Super Enalotto, josta lokakuussa 2010 voitettiin 155,8 miljoonaa euroa.
Helmikuussa 2019 silloinen loton ennätyspotti osui Lohjalle ja voittaja sai 15,5 miljoonaa euroa.

Lottonumeroihin liittyy paljon uskomuksia ja ennustuksia ja monella lottoajalla on oma onnenrivinsä, jota pelataan vuodesta toiseen ja ajatellaan samalla, että hänen voitonmahdollisuutensa kasvavat kierros kierrokselta. Lottonumeroista voi lukea lisää lottonumerot.vip sivustolta. Tosiasiassahan tuo todennäköisyys nollautuu jokaisen kerran jälkeen, sillä jokainen lottoarvonta on täysin 100 % sattumaa, ja pallot putoavat joka ikinen kerta yhtä sattumanvaraisesti eikä edellisillä kierroksilla ja niiden osumisilla ole mitään tekemistä tulevien kierrosten osumien kanssa. Todennäköisyydet ovat aina vain laskennallisia matemaattisia arvoja, jotka ovat nimenomaan vain arvoja, eivät totta. Kukaan ei voi tietää lottonumeroita, ennen kuin ne ovat pudonneet kohdilleen ja numerot ovat pelaajille näkyvissä.

Loton harrastaminen

Loton harrastajille se pelkkä lottoaminen ei ole ainoa harrastusmuoto. Harrastamiseen liittyvät myös kaikki lottoon liittyvät markkinointiaineistot koko 50 vuoden ajalta sekä isojen voittojen osumapaikoissa vierailut.

Suurin lottovoitto tähän mennessä Suomen lotossa pelattii helmikuussa 2020 ja voitto osui Uuteenkaupunkiin. Sitä ennen isot voitot ovat osuneet edellä mainitulle Lohjalle, Ruokolahten, Tuusulaan, Vaasaan, Lahteen ja Helsinkiin, eli kiertämällä Suomea voi vierailla eri voittopaikoissa, jotka ovat helposti otettavissa selville.

Eurojackpotissa Suomeen on tullut kaksi täyden potin voittoa porukoille Siilinjärvelle ja Loimaalle ja lähes 90 miljoonaan Tampereelle. Myös Espoosen ja Akaalle on mennyt yli 50 miljoonaa ja yli 40 miljoonan voittoja on osunut Tampereelle, Turkuun sekä Savonlinnaan. Vuoden 2020 isoin Eurojackpot ja samalla vuoden isoin suomalainen voitto on tähän mennessä ollut elokuun kierroksen 35 Loimaalle osunut vajaan 35 miljoonan euron voitto. Loimaan voiton jälkeen Suomeen on osunut yhteensä 18 Eurojackpot päävoittoa.

Suomi ja lottoajat

Asukaslukuun suhteutettuna loton suhteen onnekkaita asustaa eniten Kustavissa, Ranualla, Kuhmoisissa ja Kolarissa.

Eniten päävoittoja Suomessa on osunut Lumijoelle, Pohjois-Pohjanmaalle. Jostain syystä tuonne on osunut peräti 11 kappaletta. Kaikenkaikkiaan yli 165 000 euroa päävoitosta maksettuja lottopotteja on maksettu koko Suomen lottohistorian aikana 1619 kappaletta!

Mutta kuten sanottua, vaikka lotto tosiasissa on 100 % sattumaa ja onnenpeli, kuitenkin lottoharrastajat matkustavat näille paikkakunnille, jossa on voitettu isoja potteja ja jättävät omat lappunsa näille tiskeille, mistä isoja voittoja on juuri voitettu. Se että 50 vuoden aikana reilut 1600 voittoa on jaettu, ei kerro vielä sitä, kuinka monta lottomiljonääriä Suomessa on. Monet voitoista on mennyt porukoille eikä Suomessa ole tapana tulla esille lottomiljonäärinä kuin vasta sitten kun rahat on kulutettu hulppeaan elämiseen.

Miten sinä kuluttaisi lottovoittosi, jos nyt seuraavassa lottoarvonnassa voittaisit miljoonia?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.