Sijoita itseesi ja tulevaisuuteesi

Oman itsensä kunnossa pitäminen sekä fyysisesti että psyykkisesti on yksi oman elämän hallinnan kulmakivistä, ja siihen sijoittamisessa ei ole mitään huonoa. Mitä sitten olisi tarjolla sellaista, jota voisi huoleti ajatella oman itsensä sijoittamisen kautta – tässä pieni mahdollinen listaus.

Ja jos ajattelet kuluja, mieti enemmän, mitä hyötyjä tästä sijoituksesta voisi sinulle olla pidemmälle aikavälillä. Ja jos kyse on siitä, miten voisit tämän kaiken rahoittaa niin käy vaikka tekemässä testi lainaa.net sivustolla, jotta tiedät, kuinka paljon sinulla voisi olla mahdollista sijoittaa itseesi ja tulevaisuuteen.

Rahalla on mahdollista tehdä asioista, sillä voi mahdollistaa kokemisen, eikä aina tarvitse olla kyse tuotteiden tai tavaroiden ostamisesta – vaan omasta itsestään huolehtimisesta.

Oman itsensä kehittäminen

Mediassa on jo vuosia puhuttu siitä, kuinka oman itsensä kehittäminen on nykyään in. Ja se että oman itsensä kehittäminen on koko elämän mittainen juttu, eikä vain ala-aste ja peruskoulu ja kenties siitä seuraavat asteet, vaan kehittämistä voi tehdä oman itsensä kanssa monella muullakin tavalla – itsensä kehittäminen voi tapahtua harrastustenkin kautta, ja silloin valittavissa on vaikka minkälaista tekemistä pelaamisesta lukemiseen, ulkoiluun ja pulmien ratkontaan. Ja mikä parasta, harrastuksiin voi helposti liittää myös matkustamisen, ja toisten ihmisten tapaamisen – jotka molemmat varmasti omalla tavallaan tuovat lisämakua elämään.

Tälläkin sivustolla on vaikka minkälaisia harrastuksia ollut esillä suunnistamista shakkiin ja moneen muuhun – olisiko joku näistä sellainen harrastus, joka toisi jotain kivaa ja uutta sinullekin?

Matkustaminen avartaa

Matkustaminen auttaa näkemään monia asioita erilailla – se antaa näkymää muihin kulttuureihin ja jopa täysin erilaisiin kulttuuriympäristöihin ja sitä kautta on helpompi myös osallistua käynnissä olevaan keskusteluun omasta taloudestamme tai maan tilanteesta – missä maassa sitten asutkaan. Jopa jokainen Euroopan maa on erilainen niin sääntöjen, tapojen kuin ihmisten suhteen. Vaikka ne perustarpeet ovat meillä kaikilla samat eli syöminen, juominen ja nukkuminen – sen ympärillä tapahtuvan tekemisessä onkin sitten eroja.

Jos siis haluat kehittää itseäsi matkustamisen kautta, matkusta paikkaan, joka eroaa omastasi mahdollisimman paljon – Euroopasta vaikka Aasiaan tai Etelä-Amerikkaan – ja maailmankatsomuksesi voi todellakin laajentua.

Elämä on opiskelua

Nykyään voit opiskella etänä. Netti eli internet on tuonut meille tuhansia mahdollisuuksia opiskella ja oppia uusia asioita videoita katsomalla tai äänikirjoja kuuntelemalla, tai vanhaan tapaan lukemalla -kuitenkin aivan uudella tavalla. Ennen ei näin monipuolisia mahdollisuuksia ollut tarjolla, ja vielä siten, että useat niistä ovat täysin maksuttomia.

Elämä on jatkuvaa opiskelua, mutta se ei tarkoita, että se olisi aina tekniikan opiskelua – voit hyvin kehittää vaikka omaa hengitystapaasi, rauhoittumista, piirtämistä, maalaamista, kirjoittamista…. tärkeintä on varmasti pitää avoin mieli tulevaisuuttaa kohtaan.

Oman itsensä kehittäminen

Jos et osaa päättää, mitä haluaisit omassa itsessäsi kehittää, mieti vaikka näitä

  • Ihmissuhteet
  • Ajanhallinta
  • Mielenhallinta
  • Rohkeus
  • Tavoitteet ja elämän suunta

Onko joku näistä alueista sellainen, joitq haluaisit itsessäsi kehittää tai tutkia. Monesti kehittäminen vaatii sitä, että pysähtyy hetkeksi aikaa tutkimaan sitä omaa elämää ja omaa tilannetta. Esimerkiksi ihmissuhteet ovat useasti aika monimutkainen alue kehittää, ja ajanhallintaa varten pitää miettiä, mistä se oma elämä oikeasti koostuu, ja mihin haluaa itse panostaa.

Rohkeasti kohti tulevaisuutta, siinä on avain moneen asiaan, ja itseensä sijoittaminen kannattaa aina. On se sitten vaikka kylpyläkäynti Virossa tai hieroja siinä naapurissa, nekin ovat omaan itseensä sijoittamista. Oma hyvinvointi ja tunne omasta itsestä ovat tärkeitä – mitä paremmalta sinusta itsestäsi tuntuu, sitä paremmalta myös oma elämäsi voi tuntua ja edetä oikeaan, haluamaasi suuntaan.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.