Mitkä kirjat ovat menestyneet parhaiten – katso tästä TOP10

Ihmiset ovat lukeneet tuhansia vuosia – joten tämä lista on vain yksi lista monien muiden joukossa, eikä perustu myyntilistoihin, vaan perustieton. Kirjat ovat aina kuuluneet harrastuksiimme, ajanvietteeseen sekä tiedonetsimiseen ja oppimiseen.

Raamatun eri versiot

Raamattu on yksi myydyimmistä ja luetuimmista kirjoista maailmassa. Raamatun tekstiä on käännetty lukuisille eri kielille, ja se on saatavilla lähes kaikissa maailman maissa. Raamattu on pyhä kirja juutalaisuudessa ja kristinuskossa, ja se sisältää uskonnollisia tekstejä, historiallisia kertomuksia, opetuksia, runoutta ja profeetallisia kirjoituksia.

Raamattua on myyty valtavia määriä kautta aikojen, ja se on edelleen hyvin suosittu lukemiskohde. Raamattu on vaikuttanut merkittävästi länsimaiseen kirjallisuuteen, kulttuuriin ja ajatteluun. Monet Raamatun tarinat, kuten Aatamin ja Eevan tarina, Nooan arkki, Mooses ja Jeesuksen elämä, ovat hyvin tunnettuja ja niitä on käytetty inspiraation lähteinä eri taiteenmuodoissa.

Raamattu on myös merkittävä kirjallisuudenlaji itsessään, ja sitä tutkitaan uskontotieteen, kirjallisuudentutkimuksen ja kulttuurihistorian piirissä. Se tarjoaa lukijoilleen syvällisiä teemoja, moraalisia opetuksia ja mahdollisuuden pohtia uskonnollisia ja filosofisia kysymyksiä.

Don Quijote

Miguel de Cervantesin klassikkoromaani, joka on yksi maailmankirjallisuuden tunnetuimmista teoksista.

Harry Potter -sarja

Harry Potter -sarja on yksi maailman kaikkien aikojen myydyimmistä ja suosituimmista kirjasarjoista. Se on brittiläisen kirjailijan J.K. Rowlingin luoma fantasiakirjasarja, joka kertoo nuoresta velhopoika Harry Potterista ja hänen seikkailuistaan Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa. Ensimmäinen kirja, ”Harry Potter ja viisasten kivi”, julkaistiin vuonna 1997, ja sarjaan kuuluu yhteensä seitsemän pääteosta. Harry Potter -kirjat ovat saavuttaneet valtavan suosion ympäri maailmaa, ja niitä on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta eri kielillä.

Taru sormusten herrasta

J.R.R. Tolkienin eeppinen fantasiatrilogia, joka on vaikuttanut moniin lukijoihin ja inspiroinut myös elokuvasarjan.

Hobitti

J.R.R. Tolkienin fantasiaromaani, joka toimii Taru sormusten herrasta -trilogian esiosana.

Kaksoset-sarja

Danielle Steelin romaanisarja, joka on myynyt miljoonia kopioita ympäri maailmaa.

Da Vinci -koodi

Dan Brownin jännitysromaani, joka yhdistelee historiaa, salaliittoteorioita ja mysteereitä.

Pieni prinssi

Antoine de Saint-Exupéryn satu, joka on rakastettu ympäri maailmaa sekä lapsille että aikuisille.

Vuosisadan rakkaustarina

Gabriel García Márquezin romaani, joka on saanut suurta kiitosta kirjallisuuskriitikoilta ja yleisöltä.

Entäs Suomen kaikkien aikojen myydyin kirja, olisiko se hyvä nostaa listamme sijalle kymmenen.

Sinuhe egyptiläinen

Suomen kaikkien aikojen myydyin kirja on Mika Waltarin historiallinen romaani ”Sinuhe egyptiläinen”. Se julkaistiin alun perin vuonna 1945 ja kertoo egyptiläisen lääkärin Sinuhen elämästä muinaisessa Egyptissä. Kirja on saavuttanut valtavan suosion ja myynyt yli 2 miljoonaa kappaletta Suomessa. ”Sinuhe egyptiläinen” on myös käännetty monille eri kielille ja saanut kansainvälistä tunnustusta. Se on yksi suomalaisen kirjallisuuden merkittävimmistä teoksista ja kuuluu suomalaisten lukijoiden suosikkikirjoihin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.