Missiona lukuinnostuksen tartuttaminen

Kirjallisuuskouluttaja Marika Helovuo lähtee siitä, että lukeminen on maanmainioin harrastus! Hän ei näe oikeastaan yhtään hyvää syytä sille, miksi ei kannattaisi lukea. Hän innostaa ihmisiä näkemään lukemisen positiiviset puolet: se on halpaa, helppoa, hyödyllistä ja viihdyttävää. Maaliskuussa tämä Suomen yksi tunnetuimmista kirjavinkkaajista saapuu Lahteen innostamaan kuulijoita lukemaan enemmän ja monipuolisemmin. 

”Mitä lukisin seuraavaksi?” -kirjavinkkaustuokiossa pääkirjastolla Marika Helovuo vinkkaa historiallista kirjallisuutta eri vuosisadoilta lähihistoriaan. Tilaisuus järjestetään aikuisten tapahtuma-alueella torstaina 12.3. klo 18.00 alkaen.

Pääkirjaston lisäksi Helovuo vierailee Kärpäsen kirjastossa tiistaina 17.3. klo 17.30. Kärpäsen kirjaston vinkkaustuokiossa Helovuo tarjoilee kirjavinkkejä uudemmasta kaunokirjallisuudesta Suomesta ja muualta.

Marika Helovuo on kirjastonhoitaja ja kirjallisuuskouluttaja. Hän on tehnyt pitkään töitä lukemaan edistämisen ja aikuisten kirjavinkkauksen parissa. Hän kiertää ympäri Suomea puhumassa kirjallisuudesta ja lukemisesta niin kirjastoalan ammattilaisille, opettajille kuin kaikille muillekin kirjallisuudesta kiinnostuneille. Hänen tavoitteenaan on auttaa jokaista löytämään itselleen sopivaa luettavaa ja innostaa yhä useampia ihmisiä lukemisharrastuksen pariin. Helovuo on julkaissut kirjan 100 syytä lukea: lukukipinän sytytyskirja (Avain, 2016).

Tilaisuudet ovat maksuttomia, paikkoja on rajoitetusti. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.