Menneiden vuosien arcade-pelejä pelataan nyt netiss

Monella 90-luvulla eläneellä on lämpimiä muistoja sen ajan peleistä. Vielä silloin ei ollut tietoakaan netissä pelattavista monen pelaajan roolipeleistä tai lisättyä todellisuutta hyödyntävistä mobiilipeleistä. Joiltakin saattoi löytyä kotoa jo jokin ensimmäisistä pelikonsoleista,mutta useimmat suuntasivat vielä 90-luvulla pelihalleihin pelaamaan omia suosikkipelejään. Pelihallit ja niiden sisältämät arcade-pelit ovat sittemmin kadonneet lähes kokonaan, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö arcade-peleistä pääsisi nauttimaan enää missään muodossa.  
 
Mikäli arcade-pelit saavat sydämen vielä tänäkin päivänä syttymään, löytyy nykyään netistä jo paljon vaihtoehtoja niiden pelaamiseen. Tarjolla on sekä hyvin paljon autenttisia 90-luvun klassikkopelejä muistuttavia vaihtoehtoja pelattaviksi, mutta yhä useammin vastaan tulee myös arcade-tyylisiä pelejä, jotka on uudelleenbrändätty sopimaan paremmin nykypäivään. Tällä sivulla tutustumme tarkemmin muutamaan peliin, jotka edustavat arcade-pelejä nykyaikaan päivitettyinä.  

Tetris  

Tetris on kaikille tuttu klassikkopeli, jossa tehtävänä on yhdistellä ylhäältä putoavia palikoita mahdollisimman optimaalisesti. Jo vuonna 1984 keksitty tetris oli suosionsa huipulla 80- ja 90-lukujen käänteessä ja sitä pelattiin pelihalleissa ahkerasti. Vaikka pelin suosio on sittemmin hiipunut markkinoille ilmestyneiden muiden pelien seurauksena, voi vanhoja hyviä aikoja yhä muistella tetriksen parissa. Tetris on äärettömän simppeli peli, mutta juuri siksi se onkin mitä parhainta viihdettä silloin kun haluaa rentoutua ilman sen kummempaa aivotyöskentelyä.  
 
Mikäli tetristä tekee mieli pelata, löytyy siihen rutkasti vaihtoehtoja sekä netissä selaimella että mobiilisovelluksissa pelattavina versioina. Android- ja iOS-laitteille on ladattavissa suuri joukko pelisovelluksia, mutta kenties vieläkin mielenkiintoisempia moderneja versioita tetriksistä tarjoavat pelikonsolit. Muun muassa Nintendo Switchillä pelattava Tetris 99 on huippusuosittu peli, jota on mahdollista pelata myös useamman pelaajan kesken joko toisiaan vastaan kilpaillen tai yhdessä peliä ratkoen.

Starburst 

Mikäli kolikkopelejä tulee pelattua nettikasinolla, on Starburst siinä tapauksessa erittäin todennäköisesti tullut jo tutuksi. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen suosituimmista netissä pelattavista videosloteista. Starburst vetää puoleensa etenkin pelaajia, jotka haluavat nauttia modernista teknologiasta yhdistettynä ripaukseen nostalgista klassisuutta. Monille pelin suunnittelu tuokin mieleen vanhat arcade-pelit, sillä siinä on käytössä kiehtova avaruusteema värikkäillä jalokivillä terästettynä. Kokonaisuuden kruunaavat kosminen taustamusiikki ja mukaansatempaavat ääniefektit.  
 
Vaikka Starburst onkin monella tapaa perinteistä linjaa kunnioittava peli, löytyy tästä viiden rullan ja kolmen rivin videoslotista myös kaikki modernit mukavuudet. Pelin sisältämiä erikoistoimintoja ovat esimerkiksi satunnaisesti rullille ilmestyvät laajentuvat wild-symbolit sekä Win Both Ways -toiminto, jonka myötä voittoja maksetaan sekä oikealta vasemmalle että toisin päin. 

Pac-Man 

Bandai Namco -peliyhtiön kehittämä Pac-Man on todellinen legenda, joka on viihdyttänyt pelaajia ympäri maailmaa jo 40 vuoden ajan. Peliä on pelattu vuosikymmenten saatossa niin arcade-pelihalleissa kuin myös erilaisilla pelikonsoleilla, mobiililaitteilla ja verkossa, joten se on lähes kaikille jollain tasolla tuttu peli. Pac-Manin konsepti on äärimmäisen yksinkertainen ja siksi niin toimiva. Lähes jokainen pystyy ikään katsomatta ohjailemaan nälkäistä Pac-Mania labyrintissä kohti herkkupaloja, mutta tarvittaessa peli tarjoaa myös haastetta sitä kaipaaville.  

Pac-Man on mitä mainiointa viihdettä silloin kun haluaa nauttia perinteisen arcade-pelin simppelistä ja mutkattomasta tunnelmasta. Useimmat nykyään netissä tarjottavat Pac-Man-pelit kunnioittavat sen alkuperäistä luonnetta, eikä niihin ole juurikaan lisätty moderneja elementtejä. Juuri tällainen on esimerkiksi Pac-Man Championship Edition 2

Pac-Maniä pääsee pelien lisäksi fiilistelemään myös elokuvissa, joita on laadittu useampiakin vuosien mittaan. Näistä seuraava on vuonna 2022 julkaistava amerikkalainen animaatioelokuva nimeltä “Pac-Man”, jota odotetaan jo arcade-fanien keskuudessa innolla. 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.