Maantiellä pyöräilijä ohitetaan liian läheltä

Liikenneturvan kysely raportoi pyöräilijän ohituksiin liittyvän monesti liian pieniä turvavälejä, tietämättömyyttä ja riskinottoa. Kesä ja sen erilaiset pyöräilytapahtumat, kuten Saimaa Cycle Tour, lisäävät pyöräilevien määrää myös maanteillä. Varma tapa pyöräilijän turvalliseen ohitukseen on viereisen kaistan puolelta.

Varma tapa pyöräilijän turvalliseen ohitukseen on viereisen kaistan puolelta. Kuva: Tomi Rossi / Liikenneturva

Suurin osa Liikenneturvan kevään kyselyyn* vastanneista autoilevista kokee ohittavansa pyöräilijän niin, että ohitusetäisyys on turvallinen. Kuitenkin seitsemän kymmenestä on sitä mieltä, että autoilijat ohittavat pyöräilijän liian läheltä. Joka viides kokee, ettei pyöräilijää ohittaessa ei yleensä tarvitse väistää vastaantulevan kaistan puolelle.

Ohitustilanteessa autosta ei välttämättä hoksaa pyöräilijän tarvitsemaa tilaa. Arvio sivuttaisesta turvavälistä voi olla turvaton, kun tilannetta katsoo ulkopäin tai pyörän satulasta. Turvalliseen ohitusetäisyyteen vaikuttaa myös ajoneuvon nopeus ja koko. Ilmavirta saattaa saada pyöräilijän heittelehtimään ja aiheuttaa vaarallisen tilanteen. Ohitustilanteen turvallisuus taataan valitsemalla ohituspaikka oikein ja käyttämällä pyöräilijän ohitukseen viereistä kaistaa.

korostaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa
Liikenneturvan kyselyyn vastanneista valtaosa kokee ohittavansa pyöräilijän aina turvallisella ohitusetäisyydellä.
Liikenneturvan kyselyyn vastanneista moni kokee, että autoilijat ohittavat pyöräilijän liian läheltä.
Liikenneturvan kyselyyn vastanneista noin joka viides kokee, ettei pyöräilijää ohittaessa tarvitse yleensä väistää vastaantulevan kaistan puolelle.

Varaudu kaksipyöräisiin kesän liikenteessä

Kesä vilkastuttaa niin mökkiliikennettä kuin pyörämatkailua ja tuo eri puolille Suomea myös pyöräilytapahtumia. Saimaa Cycle Tour on Saimaan ympäri tapahtuva pyöräilytapahtuma, jonka reitit osuvat monen mökkimatkalle. Pyöräilytapahtumiin odotetaan satoja, ja Saimaa Cycle Tourin tapauksessa tuhansia, pyöräilijöitä. Tämä on syytä ottaa ratin takana huomioon jo ennakkoon.

Selvää on, että tapahtuman aikana ohitustilanteita tulee monen autoilijan kohdalle. Jos ohituspaikka ei heti aukene esimerkiksi näkemäesteen takia, on jäätävä ajamaan pyöräilijän taakse riittävän etäälle. Pyöräilijän taakse hetkeksi jääminen ei matkan kokonaisuudessa ole iso hidaste, joten toivottavasti jokaiselta kuljettajalta löytyy malttia.

selventää Saimaa Cycle Tourin Juho Suikkari

Ennakointi on yksi keino lisätä turvallisuutta tässäkin. Kun edessä ajava pyöräilijä huomataan, nostetaan jalka kaasulta ja kytketään vakionopeudensäädin pois. Näin ohitustilannetta voi ennakoida paremmin, eikä vastaantulijan takia joudu tekemään kovasta vauhdista äkkijarrutusta pyöräilijän perään.

Turvallista ohitustilannetta on maltettava odottaa

Liikenneturvan kyselyyn vastanneista autoilijoista noin joka kymmenes ei välttämättä jäisi riittävän kauas pyöräilijän taakse ajamaan, jos ohitustilanteessa on riskejä. Noin joka viides kokee, että pyöräilijän mahtuu aina ohittamaan, eivätkä ajoradan reunassa ajavat pyöräilijät vaikuta siksi ajonopeuteen. Vain 32 prosenttia kertoo, ettei ole koskaan ohittanut pyöräilijää maantiellä silloin, kun vastaan on tullut auto. Vastaavasti 40 prosenttia kertoo, ettei ole ohittanut tilanteessa, jossa ei ole riittävää näkemää. Kaikista vastaajista 17 prosenttia uskoi, että ajoradalla pyöräilevän saa ohittaa myös ohituskieltoalueella, vaikka joutuisi ylittämään sulkuviivan.

Vastaukset viittaavat siihen, että pyöräilijän ohitukseen ei suhtauduta samalla vakavuudella ja ennakoiden kuin muiden ajoneuvojen ohittamiseen. Pyöräilijän kohdalla pitäisi kuitenkin olla entistäkin tarkempana, koska heillä ei ole suojaavaa peltikuorta ympärillään. Ohittamaan voi lähteä vain silloin, kun ohituspaikka on turvallinen ja laillinen. Eli näkemä on riittävä, ketään ei tule vastaan ja turvavälin ohitettavaan pystyy pitämään reiluna niin ennen ohitusta, sen aikana kuin sen jälkeen.

Piippa jatkaa
Liikenneturvan kyselyyn vastanneista autoilijoista noin joka kymmenes ei välttämättä jäisi riittävän kauas pyöräilijän taakse ajamaan, jos ohitustilanteessa on riskejä
Liikenneturvan kyselyyn vastanneista noin joka viides kokee, että pyöräilijän mahtuu aina ohittamaan, eivätkä ajoradan reunassa ajavat pyöräilijät vaikuta siksi ajonopeuteen.
Vain 32 prosenttia kertoo, ettei ole koskaan ohittanut pyöräilijää maantiellä silloin, kun vastaan on tullut auto.
40 prosenttia kertoo, ettei ole ohittanut tilanteessa, jossa ei ole riittävää näkemää. Kaikista vastaajista 17 prosenttia uskoi, että ajoradalla pyöräilevän saa ohittaa myös ohituskieltoalueella, vaikka joutuisi ylittämään sulkuviivan.

Muuta ajankohtaista Liikenneturvalta:

Alkoholi synkentää Suomen suvea

Vinkit tietyömaan ohittamiseen

Turvallisesti Saimaan suvessa

Puolet painaa kypärän päähän pyöräillessä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.