Lohjalle hopeamitali postimerkeistä

Lohjalainen Kari J. Kemppainen osallistui elokuussa kansalliseen SFEX 2020 Filatelian SM-kisoihin Helsingissä. Alun perin alkuvuonna olleiden kisojen siirtyminen syksyyn antoi kisailijoille lisää aikaa valmistella omia kokoelmiaan ja niin teki Kemppainenkin.

Kemppainen kisasi postihistoriallisessa luokassa omalla kokoelmallaan Talvisodan 105 kunnian päivää 30.11-1939-13.31940. Vaikka Kemppainen on alun perin ollut Lohjalla Lohjan Postimerkkikerho nuoriso-ohjaajana 10 vuotta, edusti hän SM-kilpailuissa helsinkiläistä Postihistoriallinen yhdistys ry:tä.

Kisassa kultamitalin raja on 85/100 pistettä ja Kemppainen keräsi omalla kokoelmallaan 65 pistettä, mikä riitti hopeiseen merkkiin.

Olin hieman yllättänyt, koska kokoelmani sisältää arvokkaita kappaleita ja on kokonaisuudessaan varsin arvokas. Valitettavasti postimerkkeilyn aihekokoelmien tuomaristot arvostelevat jokaisessa kilpailussa hieman eri tavalla eikä kilpailijoille kerrota, miksi hän esimerkiksi saanut kultaiseen mitaliin riittäviä pisteitä.

Kemppainen on harrastanut postimerkkeilyä eli ollut filatelisti jo vuodesta 1976. Hän on saanut Suomen Filatelistiliiton Pro Philatelia mitalin vuonna 1997 pitkäaikaisesta filatelian hyväksi tehdystä työstään. Postimerkkeilyn lisäksi Kari on myös laskentamerkonomi sekä reservin lippualiupseeri.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.