Mitä sinä harrastat?

Me voimme harrastaa monesta eri syystä. Osa meistä harrastaa päästäkseen parempaan kuntoon tai pudottaakseen liikakiloja pois. Toiset voivat harrastaa tavatakseen toisia ihmisiä ja luodakseen laajempaa sosiaalista piiriä itselleen. Tai sitten voimme harrastaa oppiaksemme uutta yms. Harrastamiselle voi olla siis vaikka minkälaisia syitä, ja harrastaminen voi myös viedä joko paljon aikaa tai vähän aikaa – täysin sen mukaisesti, miten olemme itse siihen valmiita. Mitä sinä harrastat?

Elämän aikana ehtii tehdä paljon kaikenlaista

Ajattelin lähteä käsittelemään tätä harrastus asiaa tällä kertaa omasta lähtökohdasta, koska oman elämän aikana on tullut kokeiltua paljon erilaisia asioita, ja niitä voidaan osaa sanoa harrastamiseksi. Tarkoituksena on siis kertoa, että voit kokeilla elämäsi aikana monia eri asioita, eikä kaikkea aina tarvitse ottaa niin vakavasti.

Aikoinaan teininä minäkin olin yleisurheilussa valmennusryhmässä ja viikko-ohjelmassa oli itsenäistä harjoittelua. Urheilu ei kuitenkaan teini-iässä ollut kaikista mielenkiintoisin polku eteenpäin, joten se harrastus jäi niille ajoille. Samoihin aikoihin pidin myös lukemisesta ja keräsin postimerkkejä. Postimerkitt ovat minulla yhä näin yli 30 vuotta noiden päivien jälkeenkin ja lukemista harrastan työn merkeissä lisää opiskellen. Mutta silloin nuorena luin enemmän seikkailua ja tieteisromaaneja, ja niiden tilalle tuli jo 90-luvulla elokuvat, joita yhtä nykyään mielelläni katselen.

Urheiluharrastuksia on vuosien aikana ollut pallopeleissä ja itsepuolustuksessa, mutta nekin ovat vuosien varrella jääneet, mutta kaikesta harrastamisesta on jäänyt muistoja ja monesta on oppinut erilaisia asioita ja tavannut paljon ihmisiä.

Internet ja nettipelit eivät ole vain pahasta!

2000-luvulla tuli kuvioihin entistä enemmän internet ja netin pelit, mutta en kuitenkaan missään vaiheessa voisi sanoa olevani sen suurempi harrastepelaaja. Pelasin kyllä World of Warcraftia tasosta 1 tasoon 90 eli muutaman vuoden, mutta nykyään pelaaminen on lähinnä ajanvietettä silloin tällöin, ei mitenkään tavoitteellista harrastamista.


Nykyään meillä jokaisella on mahdollisuus harrastaa entistä laajemmalla kirjolla asioita. Ja on se harrastaminen sitten tietokoneella tapahtumaa, metsässä tai hallissa tapahtuvaa, on se kuitenkin tavallaan aina yhtä arvokasta harrastajalle itselleen ja siksi en asettaisi yhtäkään harrastusta toista paremmaksi.

Monesti me tarvitsemme työn tai opiskelun tai arkemme oheen tai tueksi jotain muuta tekemistä, ja sitä kutsumme sitten harrastamiseksi. Tapaammeko uusia ihmisiä, koemmeko uusia asioita, on sitten meistä itsestämme kiinni.

Harrastus auttaa meidän mieltämme voimaan hyvin, se useimmiten antaa meille muuta mietittävää, tekemistä ja opeteltavaa – eli on useimmiten meille enemmän hyväksi kuin pahaksi.

Mitä harrastukset ovat tuoneet sinulle?

Oletko sinä koskaan laskenut, mitä kaikkea olet oman elämäsi aikana harrastanut, ketä olet tavannut, ja millaisia ystäviä kenties saanut harrastusten kautta? Mitä olet oppinut, minne olet päässyt käymään ja ennenkaikkea, onko harrastuksesi muuttanut sinua tai asennoitumistasi elämääsi?

Haluatko kirjoittaa meille omasta harrastuksestasi, laita postia: kari@ykkoslohja.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.