Lohjalaiset tytöt toivat kaksi Suomenmestaruutta Taekwondon SM-kilpailuista 1.2.

1.2. SM-viikkojen yhteydessä Joensuussa pidettiin Taekwondon Suomen mestaruuskilpailut.

Kilpailuun osallistui 145 kilpailijaa 22 eri seurasta ja tapahtumasta tuli myös suora televisiolähetys, joka löytyy myös YLE areenasta. Lohjalta osallistui kilpailuun kolme kilpailijaa.

Naam Suomalainen ja valmentaja isä Vesa Suomalainen vieressä.
Valokuva: Vesa Suomalainen

Lohjan Mudon edustaja Naam Suomalainen, joka täyttää kesällä 18-vuotta, toi mitalisuoran kultaa, hopeaa ja pronssia. Tämä on jo 5. Suomenmestaruus neidille. Naam on tänä vuonna siirtynyt nuorten sarjasta aikuisten sarjoihin. Aikuisten sarjassa hän pääsi kohtaamaan itseään vanhempia ja kokeneempia kilpailijoita nuorena haastajana. Ilman ennakko-odotuksia tavoitteena oli tehdä paras mahdollinen oma suoritus, ilman sijoitus tavoitetta. Finaalissa naam yllätti kaikki, ottamalla ensimmäisen sijan iäkkäämpien kilpailijoiden nenän edestä niukin pistein. ”En vieläkään ymmärrä kuinka voitin. Tein vain parhaani ja samalla mietin, että on kolme sarjaa, joten kova urakka. Mietin säästelenkö, vai satasella alusta asti. No annoin mennä ja hyvä fiilis toi flown, rytmin ja tunteen. Tässä sitä nyt ollaan, toiset sanoo että voittajan on helppo hymyillä, itse olen iso kysymysmerkki. No tästä on hyvä jatkaa, olen naisten sarjassa vielä 12 -vuotta, joten aikaa riittää.”

Naam osallistui kolmeen eri sarjaan yksilöön, parisarjaan Mico Knutssonin kanssa sekä ryhmäsarjaan Eevi Huuskosen ja Mira Männyn kanssa.

Yksilösarjassa tavoiteltu kulta on se merkittävin. Siinä olikin tiukka kamppailu kovassa sarjassa. Joukossa edellisten vuosien Suomen mestari, EM- ja MM-kilpailujen Suomen maajoukkueiden edustajia aikaisemmilta vuosilta. Kokonaiskilpailun voitto tuli Naamille pistein 7,61, kun toiseksi tulleella Linda Räkköläisellä oli 7,59 ja Eevi Huuskosella 7,54.

Parisarjassa Naam oli Mico Knutssonin kanssa tullen hopealle. Mico on Naamia vuoden vanhempi ja viimevuonna he eivät olleet yhdessä kilpailemassa samassa sarjassa.

Pronssia tuli 3 hengen ryhmäsarjassa joukkueella Naam Suomalainen, Mira Mänty ja Eevi Huuskonen pistein 7,28. Suomen kilpailussa miesten ja naisten sarjat on yhdistetty ja voiton veikin miesten kokenut kolmikko Olli Siltanen, Christian Kamphuis ja Frans Salmi pistein 7,84. Toiseksi tuli Suomen viimevuotinen naisten maajoukkueryhmä Linda Räkköläinen, Nea Säynäjoki ja Elina Tikkanen pistein 7,47.

”Tänä vuonna Naam ei ole hakenut maajoukkueeseen yksilösarjan edustajaksi. Maajoukkue nimetään Tanskassa pidettäviin MM-kilpailuihin, jotka ovat toukokuussa. MM-kilpailujen näytöt tulee antaa kotimaan- ja ulkomaan kilpailuissa alkuvuonna. Tuo edellyttäisi nopealla aikataululla matkustamista Norjaan, Saksaan, Belgiaan, Itävaltaa ja Ruotsiin alkuvuonna kilpailemaan. Myös kotimaan kilpailut kuten nämä SM-kilpailut ovat yksi valintapisteitä antava kilpailu. Mutta opiskelun ja taloudellisen tilan vuoksi tänä vuonna saavat ulkomaankilpailut jäädä taka-alalle ja keskitymme harjoittelemiseen.” Kertoo Vesa Suomalainen, Naam isä, joka on Lohjan Mudossa Naamin valmentaja, Mudon pääohjaaja ja myös Suomen maajoukkueen joukkueenjohtaja.

Lohjan Taekwondoseurasta kilpailuissa olivat mukana Aino Kangasmaa ja Enna Turunen. Molemmat kilpailivat Junior tyttöjen, eli 15-17-vuotiaiden sarjoissa finaaleissa. Aino Kangasmaa otti kultaa ja pronssia. Kulta tuli ryhmäsarjassa Helmi Riuttalan ja Mia Knutssonin kanssa. Yksilösarjassa Aino nappasi pronssia ja Enna tuli neljännelle sijalle.

Lista niiden sarjojen finaalituloksista joissa Lohjalaiset kilpailivat:

Naiset 18-30 -vuotiaat

1. Naam Suomalainen, Mudo Ry FIN, 7,61

2. Linda Räkköläinen, Helsingin Itsepuolustuskoulu FIN, 7,59

3. Eevi Huuskonen, Espoo Hwarang Team Ry FIN, 7,54

4. Nea Säynäjoki, Tampereen Kumgang Taekwondo Ry FIN, 7,34

5. Mira Mänty, Helsingin Itsepuolustuskoulu FIN, 6,83

Junior Tytöt 15-17-vuotiaat

1. Helmi Riuttala, Porin Taekwondoseura Ry FIN, 7,84

2. Mia Knutsson, Espoo Hwarang Team Ry FIN, 7,80

3. Aino Kangasmaa, Lohjan Taekwondoseura Ry FIN, 7,59

4. Enna Turunen, Lohjan Taekwondoseura Ry FIN, 7,16

Parit 18-30 -vuotiaat,

1. Budokwai, EHT, Eevi Huuskonen / Olli Siltanen, 7,76

2. EHT, Mudo Lohja, Naam Suomalainen / Mico Knutsson, 7,56

3. Budokwai, HIPKO, Frans Salmi / Linda Räkköläinen, 7,54

Ryhmät 18-30 -vuotiaat,

1. Budokwai, TU11, Olli Siltanen / Christian Kamphuis / Frans Salmi, 7,84

2. HIPKO, Kumgang, TU11, Linda Räkköläinen / Nea Säynäjoki / Elina Tikkanen, 7,47

3. EHT, HIPKO, Mudo Lohja, Naam Suomalainen / Mira Mänty / Eevi Huuskonen, 7,28

Ryhmät, 12-17-vuotiaat

1. EHT, Lohja, Pori, Helmi Riuttala / Mia Knutsson / Aino Kangasmaa, 7,76

2. Kuopio, TU11, Sara Quinones / Aino Kortelainen / Airada Heikkinen, 7,61

3. Taekwondourheilijat 2011, Sofia Sarala / Victoria Hentunen / Bella Buuri, 7,54

KUKA ON NAAM SUOMALAINEN

Naam Suomalainen,

synt 2002, asuu Lohjalla, seura MUDO ry,

* SM kulta 2020, 2018, 2017, 2016, 2015, SM hopea/pronssi 2020-2012,

* Pohjoismaiden Mestaruus kulta 2016, 2014, sekä hopea 2018, 2016, 2015, 2014.

* MM-Kilpailut 9. v 2018 ja 13. v 2016

* EM-Kilpailut Turkki 5. v 2019

* Naam on suorittanut Taekwondossa 3.Dan Vyöarvon, joka on harvinainen kolmannen asteen musta vyö.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.