Harrastuksena horoskoopit- mistä lähteä liikkeelle

Jos haluaa aloittaa harrastuksen horoskoopeista, hyvä tapa aloittaa on tutustua horoskooppien perusperiaatteisiin ja ymmärtää, mitä ne tarkoittavat. Horoskoopit perustuvat astrologiaan, ja astrologia puolestaan perustuu tähtien ja planeettojen asentoihin ja vaikutuksiin maan päällä. Horoskoopit ja viikkotulkinnat ovat osa monen suomalaisen arkea.

Horoskooppeja on useita erilaisia

Horoskooppeja on useita erilaisia, ja ne perustuvat yleensä henkilön syntymäajan, -paikan ja -hetken perusteella tehtyyn syntymäkarttaan. Syntymäkartassa on tietoa siitä, missä merkeissä eri planeetat olivat syntymähetkellä, ja nämä planeetat vaikuttavat eri tapoihin ihmisen elämässä.

Horoskoopit voivat antaa tietoa esimerkiksi siitä, millainen henkilön luonne on, millaisia haasteita hän voi kohdata elämässään ja millaisia mahdollisuuksia hänellä voi olla. Horoskoopit voivat myös antaa vinkkejä siihen, miten henkilö voi hyödyntää vahvuuksiaan ja voittaa heikkouksiaan.

Hyvä tapa aloittaa horoskooppien harrastaminen on löytää luotettava ja asiantunteva astrologi tai horoskooppien tekijä, joka voi auttaa ymmärtämään syntymäkarttaa ja sen merkitystä. On tärkeää valita luotettava ja ammattitaitoinen henkilö, joka pystyy tarjoamaan asiantuntevaa ja yksilöllistä ohjausta horoskooppien parissa.

Lisäksi on hyvä muistaa, että horoskoopit ovat vain yksi tapa tarkastella elämää, ja ne eivät voi tarjota täydellistä tai lopullista vastausta elämän kysymyksiin. On tärkeää säilyttää avoin mieli ja tarkastella horoskooppeja yhtenä näkökulmana elämään.

Eurooppalaiset horoskoopit

Eurooppalaiset horoskoopit perustuvat länsimaiseen astrologiaan, joka on yksi vanhimmista astrologian muodoista. Länsimainen astrologia käyttää 12 horoskooppimerkkiä, jotka perustuvat eläinradan merkkeihin. Jokaisella merkillä on oma symbolinsa, joka kuvaa sen ominaisuuksia.

Tässä on lyhyt kuvaus jokaisesta 12 horoskooppimerkistä eurooppalaisessa astrologiassa:

 1. Oinas: 21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta. Oinas-merkin alla syntyneet ovat usein energisiä ja rohkeita, mutta myös impulsiivisia ja kärsimättömiä.
 2. Härkä: 20. huhtikuuta – 20. toukokuuta. Härkä-merkin alla syntyneet ovat yleensä käytännöllisiä ja luotettavia, mutta he voivat myös olla itsepäisiä ja hitaita muutoksissa.
 3. Kaksoset: 21. toukokuuta – 20. kesäkuuta. Kaksoset-merkin alla syntyneet ovat usein älykkäitä ja monipuolisia, mutta he voivat myös olla levottomia ja pinnallisia.
 4. Rapu: 21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta. Rapu-merkin alla syntyneet ovat yleensä herkkiä ja empaattisia, mutta he voivat myös olla haavoittuvia ja liian tunteellisia.
 5. Leijona: 23. heinäkuuta – 22. elokuuta. Leijona-merkin alla syntyneet ovat usein rohkeita ja itsevarmoja, mutta myös egoistisia ja ylpeitä.
 6. Neitsyt: 23. elokuuta – 22. syyskuuta. Neitsyt-merkin alla syntyneet ovat yleensä järjestelmällisiä ja ahkeria, mutta he voivat myös olla liian kriittisiä ja huolestuneita.
 7. Vaaka: 23. syyskuuta – 22. lokakuuta. Vaaka-merkin alla syntyneet ovat usein kauniita ja tasapainoisia, mutta he voivat myös olla pinnallisia ja epäröiviä.
 8. Skorpioni: 23. lokakuuta – 21. marraskuuta. Skorpioni-merkin alla syntyneet ovat yleensä intohimoisia ja salaperäisiä, mutta he voivat myös olla mustasukkaisia ja kontrolloivia.
 9. Jousimies: 22. marraskuuta – 21. joulukuuta. Jousimies-merkin alla syntyneet ovat usein seikkailunhaluisia ja optimistisia, mutta he voivat myös olla liian impulsiivisia ja välinpitämättömiä
 10. Kauris: 22. joulukuuta – 19. tammikuuta. Kauris-merkin alla syntyneet ovat yleensä ahkeria ja kärsivällisiä, mutta he voivat myös olla liian vakavia ja jäykkiä.
 11. Vesimies: 20. tammikuuta – 18. helmikuuta. Vesimies-merkin alla syntyneet ovat usein omaperäisiä ja idealistisia, mutta he voivat myös olla liian jääräpäisiä ja levottomia.
 12. Kalat: 19. helmikuuta – 20. maaliskuuta. Kalat-merkin alla syntyneet ovat yleensä intuitiivisia ja tunteellisia, mutta he voivat myös olla liian herkkiä ja haavoittuvia.

Eurooppalaisessa astrologiassa horoskooppimerkit jaetaan myös neljään elementtiin: tuli, maa, ilma ja vesi. Oinas, Leijona ja Jousimies ovat tulielementin merkkejä, Härkä, Neitsyt ja Kauris ovat maaelementin merkkejä, Kaksoset, Vaaka ja Vesimies ovat ilmaelementin merkkejä, ja Rapu, Skorpioni ja Kalat ovat vesi-elementin merkkejä.

Horoskooppien lisäksi eurooppalaisessa astrologiassa käytetään myös muita astrologisia menetelmiä, kuten synastriaa, joka tutkii kahden ihmisen syntymäkarttojen yhteensopivuutta, sekä ennusteastrologiaa, joka ennustaa tulevaisuutta tiettyjen planeettojen asentojen perusteella.

Inkojen horoskooppi

Inkojen horoskooppi perustuu myös eläinradan merkkeihin, mutta eroaa länsimaisesta astrologiasta monin tavoin. Inkojen horoskooppi perustuu neljään eläimeen: kondoriin, jaguaariin, käärmeeseen ja sammakkoeläimeen.

Tässä on lyhyt kuvaus jokaisesta inkahoroskoopin eläinradan merkistä:

 1. Kondori: 23. kesäkuuta – 22. heinäkuuta. Kondorin alla syntyneet ovat yleensä itsenäisiä ja henkisiä, mutta he voivat myös olla yksinäisiä ja haavoittuvia.
 2. Jaguaari: 23. heinäkuuta – 22. elokuuta. Jaguaarin alla syntyneet ovat usein voimakkaita ja rohkeita, mutta he voivat myös olla ylpeitä ja dominoivia.
 3. Käärme: 23. elokuuta – 22. syyskuuta. Käärmeen alla syntyneet ovat yleensä mystisiä ja viisaita, mutta he voivat myös olla kateellisia ja mustasukkaisia.
 4. Sammakkoeläin: 23. syyskuuta – 22. lokakuuta. Sammakkoeläimen alla syntyneet ovat usein herkkiä ja tunteellisia, mutta he voivat myös olla hermostuneita ja levottomia.

Inkojen horoskooppi perustuu myös neljään elementtiin: tuli, maa, ilma ja vesi. Kondori on tuli-elementin merkki, jaguaari on maa-elementin merkki, käärme on ilma-elementin merkki ja sammakkoeläin on vesi-elementin merkki.

Inkojen horoskooppi ei ole yhtä laajalti tunnettu kuin länsimainen astrologia, mutta se on edelleen tärkeä osa perinteistä inkakulttuuria ja sitä käytetään edelleen joissakin Perun ja Bolivian intiaaniyhteisöissä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.