Garmin® esitteli uraauurtavan Xero S1 -trap-ammunnan harjoittelulaitteen

Garmin esitteli Xero™ S1 -trap-ammunnan harjoittelulaitteen. Se on ensimmäinen lähes reaaliaikainen ammuntalaite, joka tuottaa välitöntä palautetta ja yksityiskohtaista tietoa jokaisesta laukauksesta. Garmin Xero -tutkatekniikkaa ja konenäköä hyödyntävä Xero S1 antaa ammunnan harras­tajille ennennäkemättömän, perusteellista tietoa ammuntadynamiikasta, -tarkkuudesta ja -suori­tuksesta. Käyttäjä voi pariliittää mobiililaitteen Xero S1 -laitteeseen maksuttoman Xero -sovelluk­sen avulla saadakseen kattavan analyysin jokaisesta ampumastaan laukauksesta ja aiemmista ampuma­kierroksista. Tiedoista on hyötyä ammuntasuorituksen parantamisessa.

“Ammuntatarkkuus ja -suoritus on perinteisesti määritelty käytännössä arvaamalla, mutta enää ei tarvitse”, kertoo Garmin -yhtiön maailman­laa­juisen kulut­ta­ja­myynnin varatoimi­tusjohtaja Dan Bartel. “Xero S1 tarjoaa niin aloitteleville kuin kokeneillekin trap-ampujille uuden tavan ymmärtää omia vahvuuksiaan, heikkouksiaan ja luonnollisia taipumuksiaan sekä ampuma-aseitaan, mikä puolestaan auttaa parantamaan ampumatarkkuutta. Lisäksi S1 -laitteen linnustustoiminto antaa käyttäjille mahdollisuuden harjoitella lintujahtia hallitussa ympäristössä ystävien kanssa.”

Xero S1 on suunniteltu American Trap -kilpamuotoa (ykköstrap/handicap-trap) ja linnustusharjoittelua varten1. Ennen kiekkoammunnan aloittamista kestävä ja kannettava Xero S1 -laite sijoitetaan ampujan lähelle. Xero -tutkatekniikan ja konenäön avulla tuotettu palaute tulee näkyviin Xero S1 -laitteen viiden tuuman näytölle parin sekunnin viiveellä jokaisen laukauksen jälkeen. Tietoihin kuuluvat mm. etäisyys osumakuvion keskikohdasta savikiekon keskikohtaan osumien ja ohilaukausten osalta, kiekon etäisyys laukaisuhetkellä ja reaktioaika. Osumien osalta osumatarkkuus kiekkoihin luokitellaan S1 -laitteen ainutlaatuisen “break factor” -tulosmenetelmän avulla. Kierroksen päätyttyä Xero S1 näyttää ammunta­suoritusta koskevan kattavan analyysin. Tulosten lisäksi käyttäjä voi tarkistaa osumat ja ohilaukaukset jokaisen ampumapaikan ja kiekon laukaisukulman osalta sekä tarkistaa kierroksen jokaisen laukauksen sijainnin suhteessa kiekkoon.

Xero S1 -laitteella käyttäjä voi luoda profiileja erilaisilla ammuntaparametreilla. Käyttäjä voi määrittää suuren määrän muuttujia trap-ammuntaa varten, mm. piipun pituus, supistus, haulikoko ja haulin materiaali. Tämän jälkeen käyttäjä voi kokeilla eri asetuksia trap-ammuntasuorituksen optimointia varten. Aikaisemmin tähän vaadittiin pitkäaikaista tietojenkeruuta tai oli luotettava omiin vaikutelmiin. Nyt aseen sopivuus, supistus ja ammusten suorituskyky voidaan määritellä suurella tarkkuudella.

Xero -sovellukseen pariliitettynä laitteen tallentamat ammuntatiedot siirretään automaattisesti käyttäjän mobiililaitteeseen suoritustietojen kattavaa analysointia varten. Tietoihin kuuluu mm. kierrosten kokonais­määrä, laukausten kokonaismäärä, osumaprosenttimäärä / kierros, osumaprosenttimäärä / ampuma­paikka, laukauksen nopeus, kiekon nopeus, reaktioaika, osumatarkkuus vasemmalle/keskelle/oikealle, keskimääräinen tulos, pisin streak, paras ja huonoin ampumapaikka sekä pitkän aikavälin suoritusta koskevat kaaviot. Xero -sovelluksesta löytyvät aiempien kierrosten tiedot, joten käyttäjä voi tarkastella tietoja tapahtuman, sijainnin, ampumapaikan, jne. perusteella. Jos kierroksen tulos on poikkeuksellisen hyvä, käyttäjä voi myös postata sen helposti ja nopeasti sosiaaliseen mediaan sovelluksen kautta.

Xero S:ssa on useita trap-ammuntatiloja:

  • Harjoittelu: Tallentaa perustrap-ammuntakierroksen tai mukautetun harjoittelun tiedot. Lähes reaaliaikainen palaute jokaisesta laukauksesta laitteen näytöllä. Kattavat suoritustiedot ja analyysit käytettävissä kierroksen jälkeen.
  • Trap League Shoot: Tallentaa tiedot ja seuraa ampujan ampumapaikkaa ja tuloksia. Vain perustulos näytetään kierroksen aikana. Suoritustiedot ovat saatavissa kierroksen jälkeen.
  • Turnaustila: Tallentaa tiedot ja seuraa ampujan ampumapaikkaa, laukauksia ja tuloksia suorituksen jälkeen tehtävää analyysia varten. Kaikki suoritustiedot, myös tulokset, on piilotettu kisan aikana.

Xero S1 -laitteen Upland -tila on hyödyllinen linnustuksen harrastajille, jotka haluavat pitää taitoja yllä metsästyskauden ulkopuolella. Using the precision of the Xero S1 trainer, käyttäjät voivat optimoida suoritustaan vertailemalla tietoja, jotka koskevat haulikokoa ja nopeutta, supistusta ja tulkkia, sekä analysoimalla reaktioaikaa. Tiedot auttavat parantamaan suoritusta, tarkentamaan aseen sopivuutta, vähentämään pakoon päässeen riistan määrää ja parantamaan yleisesti laukaisutarkkuutta. Xero S1:n Upland -tilassa on myös ainutlaatuinen “Upland Factor” -tulosjärjestelmä, joka mahdollistaa useiden käyttäjien kilpailutasoisen osumisharjoittelun.

Käy katsomassa “Getting Started” -video, jos haluat tutustua Xero S1 -laitteeseen ja Xero -sovellukseen paremmin. Xero S1:ssa on ladattava sisäinen akku, joka kestää 2,5 tuntia (noin kahdeksan trap-ammunta­kierrosta). Laite voidaan myös liittää ulkoiseen virtalähteeseen. IPX7-vesitiiviysluokituksen ansiosta laitteen käyttö on turvallista kaikissa sääolosuhteissa. Xero S1 on saatavissa heti suositushintaan 1049€. 

Lähde: MyNewsDesk


Kiinnostaako sinua kissat? Jos vastasit myöntävästi, niin katso ihmeessä myös kissojenmaailma.fi sivuston aiheet ja jutut!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.