Enemmän vapaa-aikaa – onko tänä vuonna matkailuauton vuoro?

Matkailusta on tullut monen perheen yhteinen harrastus viimeisten vuosien aikana, mutta nyt nämä pari viime vuotta ovat heittäneet matkailun suotuisalla kehitykselle omat esteensä. Varsinkin lentomatkailu on kokenut kovia sitten vuoden 2019 ja kestää aikansa ennenkuin se tokenee entiselleen.

Samalla kuitenkin perheiden vapaa-aika on lisääntynyt ja elintaso noussut koko Euroopassa, ja ihmiset miettivät entistä enemmän omaa matkustamistaan, mutta myös samalla oman maansa tuntemista ja naapureiden – tämä kaikki tarkoittaa, että matkailuauto- tai vaunu olisi loistava vaihtoehto, mikäli palvelut olisi kokonaisvaltainen- ja nyt on sellainen tarjolla.

Ruotsalainen Housecar tulee matkailuajoneuvojen Airbnb-markkinoille – tarjoaa täysvakuutuksen vuokrauksen ajalle

Oman tilan tarve sekä aikatauluttoman omatoimimatkailun trendi ovat lisänneet matkailuautoilun suosiota entisestään. Ja kestävän matkailun periaatteet kasvattavat vuokrauksen suosiota. Nyt Suomen markkinoille tulee ruotsalainen Housecar matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylisellä palvelullaan. Ajoneuvon omistajalle yritys tarjoaa ison porkkanan: täyden vakuutuksen ja 24/7 tiepalvelun.

Yksi erityinen syy matkailuautojen vuokrauksen lisääntymiselle on myös ajatus yhteiskäytöstä. Autojen yhteiskäytöstä on jo puhuttu pitkään, ja vaikka asia on edennyt monissa maissa jo varsin hyvin, on Suomi siinäkin hieman jälkijunassa, mutta ajatus siitä, että aina ei itse tarvitse omistaa kaikkea on lisääntynyt, ja siihen ajatusmalliin Housecarin palvelu toimii mainiosti.

Matkailuauto, Housecar
Matkailuauto, Housecar

Housecar aloitti Ruotsissa jo 2020 ja eteni nopeasti seuraavan vuonna Norjaan. Yrityksestä on tullut markkinajohtaja molemmissa maissa, sillä palvelukonsepti on hyvin suunniteltu, nopea ja vaivaton niin matkailuajoneuvojen omistajille kuin vuokraajille.

Nuoria omistajia ajaa jakamistalous sekä siihen liittyvät kestävän kehityksen periaatteet. Matkailuajoneuvot seisovat ison osan vuodesta käyttämättöminä omistajien pihassa. Vuokraamalla niitä toisille yksityishenkilöille, saadaan autot ajoon ja omistajille tuottoa. Ja mitä enemmän autoja jaetaan, sitä vähemmän uusia autoja tarvitsee valmistaa.

Rickard Magnusson, Housecarin toimitusjohtaja ja yksi omistajista.

Suomessa matkailuajoneuvojen suosio on jatkunut viimeisinä aikoina jopa siinä mittakaavassa että viime vuonna niitä rekisteröitiin ennätysmäärä, peräti 3209 (Lähde Matkailuajoneuvotuojat ry). Suosio ei näytä hiipuvan, vaikka hinnat ovat kallistuneet kymmeniä prosentteja. Potentiaalia vuokraukseen siis on. Ja matkailijoilla haluja vuokraukseen myös, sillä Googlen kautta tehdään sesonkiaikaan 60 000 hakua per kuukausi aiheen tiimoilta. Ja koska jokainen oman matkailuauton omistaja ei kuitenkaan käytä omistamaansa ajoneuvoa aktiivisesti tänä sesonkiaikanakaan, on nyt tämän palvelun kautta mahdollista saada se tuottamaan perheelle lisätuloja, turvallisesti ja vakuutetusti.

Tavoitteemme on, että omistaja vuokraa ajoneuvoaan muille mahdollisimman paljon silloin, kun ei itse sitä käytä. Samalla hän voi tienata jopa 1200 euroa viikossa.

Magnusson toteaa

Ajoneuvon vuokraus on tehty omistajalle ja vuokraajalle turvalliseksi

Oman ajoneuvon jakamiseen liittyy huoli sille mahdollisesti sattuvista vahingoista. Housecar poistaa tämän huolen ottamalla ajoneuvoille täysvakuutuksen vakuutusyhtiönsä kautta. Tätä etua ei tarjoa kukaan muu toimija Suomessa. Lisäksi vuokraajalla on tukenaan 24/7 tiepalvelu.

Yritys myös tarkastaa ajoneuvon vuokraajan luottotiedot ennakkoon. Varauspyyntöä ei voi tehdä, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Varauskalenteri taas säästää niin omistajan kuin varaajan aikaa, kun turhia kyselyjä jo varatuille ajoille ei tule.

Matkailutrendinä oman tilan tarve

Koronapandemian myötä muuttuneet matkailutrendit tukevat Housecarin visiota. Nyt kaivataan omaa tilaa, yksityistä liikkumista ja vapautta valita matkan aika, kesto ja suunta. Matkailuautoilu yhdistää kaikki nämä tarpeet. Autossa ollaan oman seurueen kesken ja matkalle poimitaan juuri ne kohteet, jotka itseä kiinnostavat ja joissa kokee olonsa hyväksi.

Ja koettavaa Pohjoismaissa riittää vaaramaisemista pittoreskeihin kylätunnelmiin. Nykyään viimeisten vuosien aikana myös monet vanhatkin matkailukohteet ovat kehittäneet palveluitaan vastaamaan eurooppalaisten turistien vaatimuksia, joten kohteiden palvelupaketit ovat entistä parempia, eli rahalleen alkaa oikeasti saada kotimaassakin ja naapurimaissa vastinetta.

Meidän kautta voi vuokrata matkailuajoneuvon myös Norjasta ja ajella vaikka suosituille vuonoille. Se on juuri nyt varsinkin monen nuoren matkailijan haave.

Magnusson toteaa

Housecar on matkailuajoneuvojen Airbnb-tyylinen jakamisalusta, jonka kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata matkailuajoneuvoja toisilleen turvallisesti, helposti ja valmiiksi vakuutettuna. Housecarin verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä 600 erityylistä ja -tasoista matkailuautoa ja -vaunua. Suomessa Housecar lähtee hakemaan 400 auton valikoimaa ja samalla myös markkinajohtajuutta Suomessa, mikä sillä jo todellakin jo Ruotissa ja Norjassa.

Housecarin edut

  • Huoleton vuokraus ja matkailu: täysvakuutus autolle ja 24/7 tiepalvelu auton käyttäjälle.
  • Vuokraajan luottotietojen tarkastus: jos luottotiedot eivät ole kunnossa, varauspyyntöä ei voi tehdä.
  • Turvallinen maksaminen netissä.
  • Helppo varaaminen varauskalenterin avulla, säästää sekä omistajan että vuokraajan aikaa.
  • Suomenkielinen asiakaspalvelu.
  • Skandinavian laajin valikoima kaiken tasoisia matkailuautoja ja -vaunuja.

Kotimaanmatkailu kasvaa

Telttamatkailun ja reppureissailun tilalle Housecarin tarjoama turvallinen matkailuauto- tai vaunu on hyvä vaihtoehto oman maan tutkimiseen ja miksei pidemmällekin. Matkailu on aina jatkossakin yksi perheiden yhteinen harrastus, ja mikä sen parempaa kun omaan maahan ja sen paikallisiin tapoihin tutustuminen matkailuauton kyydissä, eikä vain 2-3 viikkoa aurinkorannalla oleilua.

Samalla kun kotimaanmatkailu kasvaa, ovat matkailuajoneuvojenkin omistajat alkaneet miettiä oman omaisuutensa hyväksikäyttöä ansaintamielessä. Jos itsellä ei ole aikaa käyttää omistamaansa kulkuneuvoa, miksei vuokraisi sitä turvallisesti toisille – samalla mahdollistaisi toisille omien matkailuelämysten saamisen, ja itselleen lisätuloja omaisuudesta, mikä muuten olisi parkissa jossain, kenties maksullisessa paikassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.