Lontoo matkat joita et heti unohda

Kaupunkilomalle haavailevat voivat yllättyä siitä, miten paljon tarjontaa loppupeileissä on. Jokaiseen suurkaupunkiin voi mennä viihtymään ja sieltä löytyy lähes jokaisen makuun sopivia aktiviteetteja sekä makuelämyksiä. Ostosten tekemistä ei tietysti pidä unohtaa, kun kyseessä on tunnettuun kaupunkiin matkaaminen.

Jos olet huomannut, että olisi vihdoin aika päästä hetkeksi pois kotoa ja viettää aikaa ulkomailla, Lontoo voi olla hyvä valinta seuraavalle matkallesi. Tämä kaupunki ei petä ketään kokemusten suhteen. Siellä on paljon nähtävää, joten voit suunnitella myös pidemmän matkat, jos haluat rauhassa käydä läpi kohteita.

Tee ainakin nämä asiat

Jokainen matkaaja haluaa erilaisia asioita matkalta, joten tarkkojen suunnitelmien kanssa sinun on luotettava siihen, miten itse haluat matkan tehdä. Vinkkejä onnistumiseen on kuitenkin paljon ja siksi nämä asiat kannattaa pitää mielessä. Esimerkiksi alkuun kannattaa miettiä, milloin matkan haluaa tehdä. Usein lomamatkan suunnittelu tehdään jopa kuukausia ennen, sillä töistä ja koulusta usein tietää, milloin vapaa-aikaa on seuraavan kerran luvassa.

Joulu on yksi hyvä aika viettää aikaa Lontoossa, sillä kaupungissa esimerkiksi lahjaostosten tekeminen onnistuu hyvin. Kaupunki on täynnä mahdollisuuksia ostoksille ja kauppoja löytyy jokaiselle. Myös itse joulun tunnelmaan pääsee erilaisten joulutorien ja markettien avulla. Kuten voit arvata, Lontoo koristellaan joulun alla näyttävästi erilaisilla valoilla.

Toinen hyvä aika suunnata Lontoon jännittävään kaupunkiin on kesä. Koska Britannia on tunnettu siitä, että siellä sataa ja on tuulista, kesä takaa ainakin lämpimän ilman lomasi ajalle. Vaikka sadekuuro sattuisi kohdalle, se ei tarkoita kylmyyttä ja täysin harmaata ilmaa. Voit sateen ajaksi suunnata sisätiloihin, kuten museioihin tai kahville, jonka jälkeen nähtävyyksien keirtäminen voi jatkua.

Mitä muuta sinun on hyvä tietää

Lontoossa on nähtävää niin sisällä kuin ulkonakin. Sisätiloissa olevat nähtävyydet ovat pääasiassa museoita ja taidenäyttelyitä, sillä nämä kohteet ovat maailmalla laajasti tunnettuja. Moni turisti matkustaa kaupunkiin juuri näiden takia ja voidaan jopa sanoa, että jokaisen olisi hyvä vierailla niissä edes kerran.

Ulkona on myös paljon paikkoja, joissa jokaisen turistin täytyy käydä, edes kerran. Upeat rakennukset ja sillat, joista Lontoo on tunnettu, ovat helposti vierailtavissa, sillä kaupungissa on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Voit matkustaa joko jalan tai valita hienon kaksikerroksisen linja-auton, jonka kyydissä kuljet lähes mihin tahansa. Matkaa suunnitellessa, muista siis selvittää, miten majapaikkasi lähistössä kuljetaan.

Kuinka sitten viettää aikaa Lontoossa, jos ulkona kulkeminen on itselle mielestä puuhaa? Yksi hyvä tapa viettää aikaa, on suunata kansallispuistoihin ja ottaa omaa evästä mukaan. Piknik on erinomainen idea, kun sää on siihen sopivan lämmin ja kirkas. Matkaajat voivat pysähtyä puistoon hetkeksi ja rentoutua kaiken kiireen keskellä. Vihreä ympäristö auttaa varsinkin silloin, kun matkat aikana on tarvetta pitää välipäivä vilskeen keskellä.

Olit sitten suuntaamassa matkalle mihin tahansa, kannattaa Lontoo pitää mielessä myös tulevaisuuden matkoja ajatellen. Saat paljon irti tästä kohteesta ja sinne voi suunnata useammin, kuin yhden kerran. Varsinkin, jos pidät lyhyemmistä viikonloppumatkoista, kannattaa Lontoo pitää listalla. Se tarjoaa lähes rajattomasti vaihtoehtoja ja voit yllättyä siitä, miten paljon voit kokea lyhyessä ajassa.

Lyhyempi loma on paikallaan toisinaan ja siihen Lontoo käy mainiosti. Joskus pieni viikonloppumatka voi olla juuri se asia, jonka avulla pääset takaisin arjen haasteiden pariin virkeänä. Matkan suunnitellu on helppoa, oli kyseessä sitten minkälainen reissu tai reissaaja tahansa. Lontoo matkat joita et heti unohda ovat siis helposti varattavissa. Lontooseen pääsee helposti sekä kesällä että talvella.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.