Hauskoja ja hyödyllisiä harrastusideoita

Harrastaminen on aina hauskaa. Harrastaminen tuo väriä ja eloa arjen haasteisiin, ja auttaa sinua keskittymään töihisi. Harrastukset myös nostavat energiatasoja ja parantavat luovuutta. Harrastamisen ei aina tarvitse olla kallista puuhaa. Voit hyvin luoda itsellesi harrastuksia pienelläkin budjetilla.

Kiinnostaako sinua askartelu ja tee-se-itse-projektit? Jos tykkäät käsillä puuhastelusta ja askartelusta, kannattaa sinun kokeilla pieniä ja helppoja tee-se-itse-projekteja. Voit muuttaa tarpeettomia lasipurnukoita käyttötavaroiksi, kunnostaa taloasi tai asuntoasi, tehdä itsellesi maton vanhoista kahvipaketeista, tai vaikkapa uusiokäyttää vaatteesi. Itse tehdyt tavarat ja esineet ovat myös ihania lahjoja. Aloita nikkarointi tekemällä luettelo asioista, joita haluat kokeilla tai tehdä.

Elokuvien katselu ja musiikin kuunteleminen eivät aina maksa mitään

Yksi halpa harrastus on elokuvien katseleminen ja musiikin kuunteleminen. Muutamalla eurolla kuukaudessa voit sukeltaa erilaisten elokuvien ihmeelliseen maailmaan. Voit myös löytää monia ilmaisia elokuvia eri televisiokanavien verkkosivustoilta tai jopa Youtubesta. Jos haluat, voit luoda itsellesi aikataulun ja käydä läpi tiettyjen aikakausien tai tyylilajien elokuvia ja musiikkityylejä. Maanantaisin voit upottautua jazzin värikkääseen ja mystiseen maailmaan ja tiistaisin katsoa 60-luvun klassikkoelokuvia. Viikonloput on varattu moderneimmilla nykypäivän elokuville ja musiikille. Keskiviikkoisin katsele mykkäelokuvia ja torstaisin 50-luvun jännityselokuvia. Kiinnostaako sinua tosielämän tarinat? Siinä tapauksessa varaa aikaa elämönkertojen ja dokumenttien katseluun.

Myös uusien asioiden oppiminen on hauskaa. Selvitä, mikä kiinnostaa sinua eniten. Kiinnostaako sinua fysiikka? Siinä tapauksessa tutustu fysiikan ihmeellisiin lakeihin. Vai kiinnostaako sinua kenties taidehistoria? Mikäs sen mukavampaa, kuin uppoutua tuntikausiksi taidehistorian värikkääseen ja öljyvärien tuoksuiseen maailmaan. Määrittele kiinnostuksen ja intohimosi kohteet, ja aloita opetteleminen.

Kirjoittaminen ja piirtäminen ovat varsin halpoja ja helppoja harrastuksia. Tarvitset vain ajatuksia, kynän, ja paperia. Ne ovat todella nautinnollisia tapoja ilmaista itseäsi. Myös blogin perustaminen on kiva idea, jos haluat jakaa kuulumisiasi yleisön kanssa ja jos pidät kirjoittamisesta. Leikekirjojen askartelu on mahtava tapa auttaa säilömään muistoja. Voisit tehdä leikekirjan ystävyydestä, lomasta tai jopa kouluvuosistasi. Tarvikkeet ovat halpoja ja löydät ilmaisia tulostettavia ideoita netistä.

Puutarhanhoito on myös varsin edullinen ja mielekäs harrastus. Kasvien hoitaminen on hyväksi myös mielenterveydelle. Kukista huolehtiminen tekee onnelliseksi ja rentouttaa. Sinun ei tarvitse käyttää valtavia summia kukkien hoitamiseen. Voit ostaa halpoja siemeniä ja kasvattaa kukkia tai vihanneksiä itse, tai kasvattaa juuret vaikkapa kaverisi kasvista leikkaamaasi oksaan. Myös neulominen, niin tylsältä kuin se kuulostaakin, tekee onnelliseksi. Tämä edullinen, kätevä harrastus on mainio ajanviete. Jos kehityt oikein hyväksi ja nautit neulomisesta, voit jopa neuloa perheellesi ja kavereillesi vaikkapa villasukkia tai patalappuja. Neulominen on myös hauskaa ajanvietettä pitkien bussi- ja junamatkojen ajaksil. Eikun puikot kalisemaan!

Säästäminen on yllättävän hauska ajanviete

Usko tai älä, myös säästäminen on hauska ja hyödyllinen harrastus. Jos pidät matematiikasta ja numeroista, on budjetointi varsin mielekästä ajanvietettä. Budjetointi on hauska ja mielenkiintoinen tapa saada taloutesi järjestykseen ja säästää samalla rahaa. Luo itsellesi budjetti vaikkapa viikoksi, ja katso, missä sinulla on parantmisen varaa. Etsitkö itsellesi lainaa? Siinä tapauksessa pienlaina voi olla sinulle se oikea ratkaisu.

Säästämisen ja budjetoinnin lisäksi myös kokkailu on varsin käytännöllinen ja hauska harrastus. Kokkailemalla itsellesi pidät huolta niin itsesi kuin muiden terveydestä. Ruoanlaitto on hyödyllinen elämäntaito ja vallan mainio tapa viettää aikaa. Osta edullisia ja terveellisiä aineksia, ja käy kokkailemaan. Älä ujostele mausteiden käytön tai uusien asioiden kokeilemisen kanssa. Netistä löytyy paljon ilmaisia kokkausvideoita, joita on kiva katsella ja joita katselemalla opit uutta.

Kahvia vai teetä?

Kumpaa sinä juot – kahvia vai teetä? Vai puuttuuko sinulta molemmat arjestasi? Ja vielä, jos olet kahvinjuoja, niin teetkö itse kahvin alusta loppuun pidemmän kaavan kautta, vai käytätkö suomalaisille tutuinta kahvinvalmistustapaa eli suodatinkahvia, vai oletko peräti pikakahvin ystävä? Pikakahvi on kahvi, joka on ollut markkinoilla muutaman vuosikymmenen, ja nykyiset kahvikapselit ovat yksi sen ilmentymä. Kapselikahvit ovat myös markkinoille tullessaan tuoneet tarjolle entistä enemmän kahvilaatuja, ja samalla kahvimakuja yhdistelemällä kahviin mm. suklaata ja erilaisia aromeja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.