Etsinnässä uusi seurapeli? Kokeile VINK-peliä

Olet varmaan huomannut, kuinka pelaaminen on viimeisinä vuosina kokenyt melkoisen muutokset. Me pelaamme missä vain ja koska vain, onhan meillä ne älypuhelimet koko ajan mukana. Pelaaminen on siis siirtynyt entistä enemmän digimaailmaan, mobiiliaikaan, mutta onneksi on yhä myös seurapelejä tarjolla, joita pelataan ihan kavereiden kesken, pöydän äärellä.

Seurapelien ystävät tuntevat useita pelejä. Jos olet pelannyt pöytäpelejä, seurapelejä, niin tiedät jo valmiiksi, että markkinoilla on tarjolla kymmeniä, ellei peräti satoja eri pelejä. Ja koska pelejä on paljon tarjolla, tarkoittaa se myös, että pelejä on paljon erilaisia, ja oikeastaan vain kokeilemalla ja pelaamalla niistä löytää ne omat suosikit. Meillä on tällä kertaa kokeilussa uusi VINK peli, eli vinkkaa ja voita peli, joka on tarkoitettu kahdelle joukkueelle – miksei vaikka perheen vanhemmat vastaan perheen nuoremmat, tai naapurin perheen haastaminen!

Mistä tunnistaa hyvän seurapelin?

Ei ole yksinkertaista tapaa varmistaa, mikä on hyvä peli juuri sinulle ja kavereillesi. Meillä on korttipelejä kuten Uno, tai vanhat kunnon pelikortit, mutta sitten meillä on monopolit sun muut lautapelit ja noppapelit kuten Yazzy. Miten Vink osuu tässä valikoimassa?

VINK on seurapeli, jossa joukkuekaverisi yrittävät arvata, mitä ihmettä heille vinkkaat! Pelaajat haastetaan vinkkaamaan piirtämällä, selittämällä, näyttelemällä ja hyräilemällä eri asioita kaiken maailman aihepiireistä aina pääkaupungeista ja palveluammateista lätkänpelaajiin ja suomalaisiin ysärihitteihin. VINK on peli, jossa pääsee sekä arvaamaan vinkkien perusteella sekä vinkkaamaan itse. Jos joukkue on oikein etevä, se voi napata vinkin vastustajalta!

Miten esimerkiksi näyttelet sanomatta sanaakaan tikanheiton, mutta samalla yrität näytellä siten, että kaverisi eivät sanoisi rantalentopalloa? Tässä pelissä nimittäin pelataan pisteistä, mutta tässä pelissä voi myös menettää pisteitä. Pisteitä keräämällä siirretään omaa pelinappulaa eteenpäin ja se joukkue, kumpi ensimmäisenä pääsee maaliin, on voittaja.

Missä pelataan?

VINK peli tulee laatikossa ja kaikki sen tarvittavat tavarat on mahdollista kuljettaa samassa laatikossa aina mukana, eli peli ei tarvitse isoa tilaa. Esimerkiksi keittiön pöytä tai olohuoneen sohvapöytä, tai jopa lattia ovat aivan hyviä pelialustoja. Pelaamaan tarvitaan käytännössä vähintään neljä ystävää, sillä kyseessä on joukkuepeli, jossa aina yksi joutuu selittämään asioita ja muut joukkuekaverit arvailevat – ja vastustaja joukkue pääsee myös arvaamaan, ja kenties ”varastamaan” pisteet kotiin.

..tai osaatko hyräillä Joan Jetin I love rock’n roll kappaleen tai saatko sittenkin jonkun suomipop kappaleen hyräiltäväksesi? Pelissä on satoja vaihtoehtoja, joten aivan parissa illassa ei kaikkia kysymyksiä ja tehtäviä tule käytyä läpi.

Miten pelataan?

Joukkue valitsee haluamansa haasteen pelilaudan keskellä olevasta korttikiekosta. Jos tietty haaste jää liian pitkäksi aikaa valitsematta, peli pakottaa ottamaan sen. Nopeutta vaaditaan! Kortissa on viisi asiaa, joiden vinkkaamiseen on yhteensä vain 90 sekuntia aikaa. Ja huolellisuutta: sattumanvaraisia arvauksia ei kannata heitellä – joka kortissa on nimittäin myös kuudes, kielletty aihe, jota joukkue ei saa arvata.

Kenelle sopii?

VINK peli on tarkoitettu yli 14-vuotiaille ihan jo siitä syystä, että monet aihekorttien aihealueet olisivat alle 14-vuotiaille kohtuullisen vaikeita. Parhaimmillaan peli on joko isomman perheen sisällä joukkueina käytävä kisa, tai kaveriporukalla iltaa istuessa. Toisaalla peli toimii myös aivan loistavasti esimerkiksi kerrostaloissa, rivitaloissa naapureiden haastekisana, jossa voidaan käydä vaikka kokonaisia cup-kilpailuja. Peli on nimenomaan hauska ja viihteellinen, eikä kenenkään pidä ottaa sitä liian tosissaan.

Miten sinä selittäisit hissipojan tai pyövelin sanallisesti nykyaikana? Nämäkin kadonneet ammatit nimittäin löytyvät yhdeltä VINK-pelin vinkkaa ja voittaa kortilta!

Jos haluat kokeilla onneasi, voit voittaa VINK-pelin arvonnassa SuomieSports-sivustolta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.