Parhaat pelit vapaa-ajan viettoon

Kun puhutaan harrastuksista, ovat pelit jotain sellaista, jota ei voi jättää mainitsematta. Pelejä pelataan niin yksin kuin porukalla ja ne ovat oiva tapa viedä ajatukset muualle – pelattaessa on miltei mahdotonta keskittyä muuhun, kuin itse peliin ja pelaamiseen. Pelit siis tarjoavat taattua laatuaikaa!

Peleistä monia hyötyjä

Pelit eivät ole pelkästään hauskaa ajanvietettä, vaan niistä on myös hyötyä, mitä aivotoimintaan ja muuhun sen sellaiseen tulee. Pelaaminen kehittää muun muassa kognitiivisia kykyjä – nopeasti reagoiminen, jatkuva tarkkailu, ongelmanratkaisutaitojen käyttäminen ja luovuus kehittyvät pelatessa koko ajan. Lisäksi monet video- ja mobiilipelit kehittävät englannin kielen taitoja, kun moninpeleissä tai seikkailu tyyppisissä peleissä tulee ymmärtää, mitä kanssapelaaja sanoo tai mitä pelin tarinassa tapahtuu. Pelit voivat myös edistää sosiaalisia taitoja, sillä niin lauta- kuin video- ja mobiilipelitkin vaativat sosiaalista kanssakäymistä. Lisäksi pelaaminen tarjoaa rentouttavia ja mukavia hetkiä poissa arjesta ja tekeekin monelle hyvää mitä arkeen tulee. Vaihtoehtoja on myös monia, joten kaikille löytyy kaikkea!

Mobiilipelit yksin tai yhdessä pelattavaksi

Mobiilipelit ovat siitä hauskoja ja helppoja, että niitä voi pelata mistä tahansa käsin – nimikinhän sen kertoo. Kun puhelin on matkassa, kulkevat pelit mukana minne tahansa. Lisäksi pelejä löytyy erilaisia laidasta laitaan – niin yhdessä kuin yksinkin pelattavaksi.
Ensimmäisenä pokerin ystävät huomio! PokerStarsilta löytyy oma applikaationsa pokerin peluuseen ja uskallamme väittää, että PokerStars applikaatio on online pokeri sovellusten parhaimmistoa. Kyseinen peli toimii PC:lläkin pelattuna moitteettomasti, mutta mobiilisovellus antaa niin paljon joustoa, mitä omaan sijaintiin ja aikatauluun tulee.
Angry Birds Dream Blast on taas helppoa ja “aivot narikkaan”-tyyppistä viihdettä. Siinä poksautellaan kuplia ja kerätään pisteitä. Peli on siitä mukava, että sitä voi helposti pelata vähilläkin energioilla eikä itse pelaaminen ole liian vaikeaa.
Geoguessr on hauska peli, joka vie sinut virtuaalisesti eri maailman kolkkiin. Peli pudottaa sinut jollekin randomille näkymälle Google Maps street view:ssä ja tehtävänäsi on arvata, missä päin maailmaa olet. Peli on yllättävän koukuttava!

Lautapeleistä iloa koko porukalle

Lautapelit ovat hauskaa ajanvietettä moneen tilanteeseen ja ne ovat muun muassa helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Pelit voivat olla niin opettavaisia kuin viihdyttäviäkin.
Nykyään hyvin suositut escape room -pakohuonepelit ovat ottaneet nyt muotonsa myös lautapelien muodossa. Escape room pelejä voi pelata porukassa ja aivonystyrät pääsevät työskentelemään oikein kunnolla, kun teidän tulee ratkaista peli. Pelejä on eri tasoisia ja jos ei ole aiemmin escape room -pelejä pelannut, kannattaa aloittaa helpoimmista tasoista.
Illanistujaisiin sopiva lautapeli What Do You Meme on peli, jossa pelaajat yrittävät muodostaa parasta mahdollista meemiä. Hauskimman meemin keksijä voittaa kierroksen! Niille, jotka eivät tiedä mikä meemi on, meemi tarkoittaa humoristista netissä leviävää kuvaa, videota tai muuta ilmiötä.
Skip-Bo on hauska, klassisen UNO!:n kaltainen korttipeli, joka on helppo ja nopea oppia. Peli sopii kaikenikäisille ja on hauska ja naurunappuloita kutkuttava peli. Pelissä ideana on päästä eroon omasta pelipakasta ensimmäisenä kokoamalla kortteja pinoihin numerojärjestyksessä.
Jos sinä ja peliseurueesi ette ole kilpailuhenkisimmästä päästä, on Hygge täydellinen valinta peli-iltaanne. Pelin tarkoitus on tutustua paremmin toisiinne ja synnyttää keskustelun aiheita. Peli sisältää erilaisia kysymyksiä englanniksi, joihin kaikki pelaajat vuorollaan vastaavat. Pelissä ei ole häviäjiä, vaan ainoastaan voittajia!
Lisäksi mainitsemisen arvoinen lautapeli on Pandemic Legacy, jossa kautta maailman puhkeaa vakavia pandemioita ja pelaajien tehtävänä on niiden leviämisen estäminen! Teidän tulee parantaa sairastuneet ja löytää parannuskeinot. Peli on hyvin palkittu ympäri maailman ja ehdottomasti kokeilun arvoinen.

Parhaat videopelit

Videopelien monimuotoisuus ja laatu on tänä päivänä melkoisen uskomatonta. Erilaisia pelejä löytyy niin yksin kuin yhdessäkin pelattavaksi.
It Takes Two on hauska seikkailupeli, jossa riitelevä pariskunta May ja Cody on muutettu nukeiksi ja vangittu taikamaailmaan, josta heidän täytyy löytää pois samalla kun yrittävät pelastaa riitaisan parisuhteensa. Peli on uskomattoman hauska seikkailupeli, jota voi myös pelata moninpelinä kaverin kanssa.
Monster Hunter Rise taas on toimintaroolipeli, josta ei puutu taisteluita, ammuntaa eikä seikkailua. Peli keskittyy kylään nimeltä Kamura Village ja tehtävänäsi on tulla ninjamaiseksi metsästäjäksi. Peliympäristö on saanut inspiraationsa muinaisesta japanilaisesta maailmasta, joten peliltä voi lisäksi odottaa upeita visuaalisia kokemuksia.
Lisäksi kaikki Super Mario fanit tulevat rakastamaan Super Mario 3D World + Browser’s Fury peliä. Tässä pelissä pääset tuttujen hahmojen Marion, Toadin ja Prinsessa Peachin mukaan seikkailemaan ja pelastamaan Sprixie-kuningaskuntaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.