Dekkarikuningatar saapuu Suomeen

Kuva: Thron Ullberg

Vuonna 2012 kirjailijaksi ryhtyneen Emelie Scheppin dekkarisarjan neljäs osa ilmestyy toukokuussa. Scheppin kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta 30 kielellä, muun muassa Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Iso-Britanniassa. Ruotsalaiskirjailija saapuu Suomeen kesäkuussa.

Projektijohtajana mainostoimistossa työskennellyt Emelie Schepp (s. 1979) teki seitsemän vuotta sitten merkittävän elämänmuutoksen ja ryhtyi kirjailijaksi. Alle vuodessa hänestä tuli yksi Ruotsin tunnetuimmista yksityisyrittäjistä sekä maailmanmenestys.

Schepp kirjoitti esikoiskirjaansa viisi kuukautta, usein iltaisin lasten nukkumaanmenon jälkeen. Odotettuaan kuusi kuukautta turhaan vastauksia kustantamoilta, hän päätti perustaa miehensä kanssa oman kustantamon. Kirja myi kuukaudessa ensimmäisen painoksen (4 999 kappaletta) loppuun. Kuuden kuukauden kuluttua romaania oli myyty sensaatiomaisesti yli 40 000 kappaletta ja hänestä oli tullut Ruotsin menestyksekkäin omakustantaja.

”En olisi tässä, ellen olisi lastannut kirjoja autotalliini. Mutta en luovuttanut, siitä asiasta olen ylpein,” Schepp kertoo.

Schepp on valittu kolme kertaa peräkkäin Vuoden rikoskirjailijaksi Gotlannin Rikoskirjallisuusfestivaaleilla. Suomalaiset dekkarientusiastit ovat ottaneet Scheppin sekä kirjasarjan päähenkilö Jana Berzeliuksen omakseen. Urallaan menestynyt Berzelius on hyvin häikäilemätön ja kiistanalainen nainen, jolla on piilossa väkivaltainen menneisyys. Kirjasarjan neljännessä osassa hän saa tehtäväkseen johtaa esitutkintaa, jossa tutkitaan kesäyönä kadonneen pojan tapausta.

Kolmatta kertaa järjestettävä Dekkarilauantai (15.6.2019 klo 11.00-18.00 kirjasto Oodi) juhlistaa kotimaista jännitys- ja rikoskirjallisuutta. Emelie Schepp saapuu tapaamaan lukijoitaan lauantaina 15.6.2019 kirjasto Oodiin. Tapahtumaan on vapaa pääsy! Tapahtumasta on mahdollisuus ostaa kirjoja.
Lisätietoja tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/320463185320776/

Aikaisemmin kirjasarjasta ilmestyneet teokset
Ikuisesti merkitty, 2017 (Märkta för livet)
Valkoiset jäljet, 2017 (Vita spår)
Hidas kuolema, 2018 (Prio ett)

Kadonnut poika
Alkuperäisteos: Pappas pojke
Suomentaja: Meri Ala-Tauriala
ISBN 9789150937923
416 sivua

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.