PITKÄVETOVIHJEET – LAAJENNA OMAA OSAAMISTASI NETISTÄ LÖYTYVILLÄ VIHJEILLÄ

Pitkävetovihjeitä kannattaa lukea kokeneemmankin vedonlyöjän

Pitkävetovihjeet, veikkausvihjeet, vedonlyöntivihjeet – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lähtökohtaisesti kyse on kuitenkin aina samasta asiasta, eli joku asiasta enemmän tietävä vedonlyöjä vihjaa tiettyä kohdetta, jota hän itse pitää kelvollisena pelikohteena. Vihje voi olla perustelujen kanssa kirjoitettu infopaketti tai pelkkää raakaa dataa sisältävä täsmäkohde.

Varsinkin perustelujen kanssa tulevat pitkävetovihjeet ovat yleistyneet viime vuosina valtavasti. Nykyään internetistä löytyy useita eri vedonlyöntiaiheisia sivustoja, jotka kaikki omilla tahoillaan julkaisevat jonkin sortin vetovihjeitä. Nämä vihjeet pitävät sisällään usein kattavat perustelut ja itse pelivalinnan, jota kyseisessä vihjeessä vihjataan.

Toinen vihjaamismuoto pitää sisällään pelkkiä numeroita. Vihjeessä on silloin esillä pelivalinta, kohteen todennäköisyysprosentti sekä markkinatoppi. Varsinkin Twitteristä löytyy runsaasti vihjaajia, jotka julkaisevat pelivalintojaan ilman perusteluja. Näitä vihjeitä kannattaa peesata vain silloin, kun tietää, että kyseessä on oikeasti asiansa osaava vedonlyöjä. Vihje kun tulee täysin ilman perusteluja, niin varsinkin lajista tietämättömien voi olla vaikea yhtyä vihjattuun kohdevalintaan.

Tunnista hyvä perusteltu vihje – netistä löytyy vihjeitä laidasta laitaan

Vaikka vihjeessä olisi kattavat perustelut, se ei automaattisesti tee vihjeestä hyvää. Jokainen osaa varmasti kirjoittaa lyhyen tiivistelmän joukkueiden edellisistä otteluista sekä kauden tilastoista, joten on äärimmäisen tärkeää, että vihjeessä on avattu myös pelillisiä elementtejä. Sarjaa seuraavat osaavat kyllä kirjoittaa jokaisesta liigan joukkueesta jonkinlaisia poimintoja, joten ammattitaitoisen vihjeen huomaa helposti.

Kun vihje on hyvä, nousee sieltä esiin juuri pelillisiä elementtejä, jonka lisäksi vihjeessä ollaan keskitytty itse pelattavaan otteluun. Kun vihjaaja nostaa framille poimintoja kyseisestä otteluparista, ja siitä, kuinka joukkueiden vahvuudet sekä heikkoudet sopivat toisiaan vastaan, tietää vihjeen tulleen ammattilaisen kynästä.

Toisena ääripäänä voi löytää pelkästään tilastojen pohjalta kirjoitettuja vihjeitä. Nämä vihjeet ovat rakenteeltaan hyvin köyhiä, sillä perustelut koostuvat pitkälti joukkueiden vireestä, keskinäisistä kohtaamisista sekä muusta liibalaabasta. Tämmöisessä vihjeessä on hyvin todennäköisesti mainittu myös joukkueiden parhaat maalintekijät ja heidän maalimääränsä, jotta sisällön puolesta köyhään vihjeeseen saadaan edes jotain täytettä.

Kun valitset siis vihjeitä, joita lähdet peesaamaan, niin nappaa mieluummin vihje, jossa ollaan avattu itse ottelutapahtumaa hieman enemmän. Täten voit varmistua siitä, että vihjaaja oikeasti tietää mistä puhuu, eikä vihjettä olla kirjoitettu pelkästään LiveTuloksista löytyvien tuloksien perusteella. Ns. LiveTulos-vihjeitä osaa tehdä kuka vain, mutta oikeasti hyvät pitkävetovihjeet vaativat tiukkaa tietämystä vihjatusta sarjasta, joten on äärimmäisen tärkeää tunnistaa hyvät veikkausvihjeet.

Peesaa tai lue vihje oppimismielessä – päätös on sinun

Tämän artikkelinkin kirjoittaja on aktiivinen vedonlyöjä, joka yrittää jatkuvasti opetella uusia kikkoja vedonlyönnin parissa. Tässä harrastuksessa et nimittäin voi olla liian hyvä, vaan aina löytyy kehitettävää. Vaikka vihjattu pelivalinta päätyy lapulleni todella harvoin, luen silti todella paljon erilaisia vedonlyöntivihjeitä laidasta laitaan. Varsinkin minua kiinnostavat sarjat – ja niihin kirjoitetut pitkävetovihjeet pyrin lukemaan lähes aina, sillä sitä kautta voin saada uusia näkökulmia aktiivisesti veikkaamaani sarjaan.

Lukemisen sijaan toinen vaihtoehto on vihjeen suora peesaaminen. Tällöin ostat vihjaajan osakkeita, ja lähdet hänen kanssaan mukaan vetotalkoisiin. Suora peesaaminen voi olla aloittelijoille hyvä vaihtoehto, kun omaa tietotaitoa ei välttämättä ole ehtinyt kertymään vielä valtavia määriä. Tällöin on äärimmäisen tärkeää noudattaa vihjaajan kertomaa panosmallia, jotta et lähde ylipanostamaan yksittäiseen kohteeseen, eikä muutama hutikohde vie sinua vielä konkurssiin.

Vedonlyönti on myös äärimmäisen varianssiherkkä harrastus, täysin lajista riippumatta. Voitollinen vedonlyöjä voikin käydä kauden mittaan läpi lukuisia tappioputkia, mutta kun kohteita on takana useita satoja, aletaan pikkuhiljaa erottelemaan jyviä akanoista. Siksi suosittelenkin kaikkia peesaajia olemaan vihjaajan matkassa koko pitkän kauden, sillä voitollinen vedonlyöjä osaa kyllä kääntää kurssin voitolliseksi. Pahin virhe mitä pelkkä peesaaja voi tehdä, on hypätä pois kesken huonon jakson, jolloin hän on päässyt mukaan vain varianssin nurjalle puolelle.

Kilpailuta kertoimet ja maksimoi tuottosi

Kun vastassa on vedonlyöntiyhtiöiden valtava koneisto, on äärimmäisen tärkeää, että pelaaja kilpailuttaa jokaisen pelaamansa kertoimen. Vaikka yksittäisen kohteen kohdalla erotus saattaisi tuntua pieneltä, syntyy tästä jo kausitasolla tuhansien eurojen arvoinen ero. Tämä ero onkin usein juuri se, joka määrittelee voitollisen sekä tappiollisen vedonlyöjän. Kertoimia kilpailuttamatta on lähes mahdotonta tehdä voittoa pitkässä juoksussa, joten kannattaa ehdottomasti poimia aina se markkinatoppi lapulle.

Tämä sama pätee luonnollisesti myös pitkävetovihjeisiin. Mikäli bongaat hyvän kohteen jostain vihjeestä, on peli usein vihjattu sivuston yhteistyöpeliyhtiölle. Tällöin vihjeestä löytyvä kerroin ei todennäköisesti ole markkinatoppi, sillä kohde on poimittu yhteistyökumppanin kertoimilla. Myös peesattaessa kannattaa siis tehdä aina kerroinvertailu omin päin. Kertoimet ovat dynaamisia ja elävät jatkuvasti, joten vaikka vihjeessä olisi kirjoitushetkellä ollut markkinatoppi, voi se löytyä sinun pelihetkelläsi joltain muulta sivustolta.

Suosittelen siis jokaista vedonlyöjää avaamaan mahdollisimman monta pelitiliä, jotta pääset nauttimaan mahdollisimman usein markkinoiden parhaimmista kertoimista. Nykyään löytyy myös runsaasti erilaisia työkaluja vedonlyöntiin, jonka ansiosta kerroinvertailua tehdessä ei tarvitse käydä jokaisella sivustolla erikseen, vaan pelaaja voi tarkistaa markkinoiden korkeimman kertoimen esimerkiksi Oddsportal.com -sivustolta, joka näyttää yli 80 vedonlyöntiyhtiön kertoimet reaaliajassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.