Mitä on ottelun sisäinen vedonlyönti?

Oletko harrastanut tai joskus lyönyt vetoa jostain ottelusta tai urheilutapahtumasta? Olet todennäköisesti lyönyt silloin vetoa etukäteen jostain tulevasta tapahtumasta, ja saamasi kerroin on todennäköisesti ollut sama, olisit sitten pelannut aiemmin tai myöhemmin. Ottelusta tai tapahtumasta sen aikana vetoa lyöminen eli in-play vedonlyönti tai tutummin livevedot ovat nykyään nopeiten, ja eniten kasvava vedonlyöntimuoto. Se kasvuun on vaikuttanut huomattavasti nettitekniikan ja mobiililaitteiden kehittyminen sekä niiden ohella saatavilla tulleet suoratoistokanavat.

Livepelaaminen alkoi Suomessa jo pari vuotta sitten ja aluksi pelattiin maltillisesti tyyliin, kumpi joukkue tekee ensimmäisen maalin tai tuleeko ensimmäisellä puoliajalla maalia lainkaan. Nämä samat pelivaihtoehdot olivat tuttuja jo ennen, eli etukäteisvetoina, mutta ero in-play eli livepelaamiseen on se, että in-play vedoissa kertoimet muuttuvat koko ajan. On luonnollisista että kertoimet muuttuvat sekä ottelutapahtumien mukaisesti mutta myös kuluneen ajan kuluessa.

Esimerkki: pelikohde on jalkapallo-ottelu, eli 2x 45 minuuttia ja peliaiheena kumpi tekee ensimmäisen maalin. Joukkue A:lle on annettu maalintekemiselle 1,50 kerroin. Peli etenee tasaisesti eteenpäin ja molemmilla joukkueilla on paikkansa, mutta tuo ensimmäinen maali antaa odotuttaa itseään. Voi olla että tuo ensimmäisen maalin tekeminen joukkue A:lle saakin kertoimekseen jo 2,25 juuri ennen puoliajan loppua ja saattaa heti toisen puoliajan alkaessa pudota 1,35. Tätä tarkoittaa in-play vedonlyönti, missä siis tarkkaavainen pelaaja voi osua hyvään kertoimeen sopivassa kohdassa seuraamaansa peliä. Totta kai livepelaaminen vaatii pelaajalta aktiivista pelin seuraamista.

Pelaaminen ja vihjeet

Kun vedonlyönti lisääntyy maailmanlaajuisesti ja varsinkin kohteiden määrä samalla lisääntyy, on saataville tullut nettiin myös entistä enemmän sivustoja, joilta löytyy ilmaiset vedonlyöntivihjeet. Nämä vihjeet ovat aina jonkun toisen pelaajan tai analyytikon ajatuksia tulevista tapahtumista, ja niitä kannattaa käyttää omien päätöksien tutuksi, joskus niistä on apua joskus niistä voi tulla lisäkysymyksiä ja päätöksenä saattaa lopulta olla koko pelin väliin jättäminen.

Nykyaikaiseen pelaamiseen liittyy joko sporttibaariin tai vastaavaan meneminen kaverien kanssa ja keskinäinen kisailu tuloksista, tai kotona tietokoneen tai television kautta suoratoistopalveluiden avulla itse ottelun tai urheilutapahtuman seuraaminen ja samanaikaisesti mobiililaitteella siitä livepelaaminen. Onnistuu katselu ja pelaaminen tarvittaessa myös yhdeltä laitteelta, niin tietokoneella kuin mobiilisti älylaitteella kuten tabletti tai älypuhelin – mikä tarkoittaa, että nykyään oikeasti pelaaja voi lyödä vetoa missä ja koska tahansa, vaikka sitten itse tapahtumapaikalla.

Vihjeissäkin pitää osata lukea tärkein sisältö ja verrata useamman vihjeen tarinat keskenään ja löytää niistä se punainen lanka, josta sitten on apua omaan päätöksentekoon. Jos pelaat useamman, on sinulle muodostunut jo jonkinlainen tietotaso joukkueista ja tapahtumista, mutta oletko kerännyt oikeata analysoitavaa tietoa ja luonut itsellesi tietolähdeverkoston? Kaikki liittyy siihen, kuinka tosissasi olet lyömässä vetoa. Jos teet sen vain satunnaisesti ja viihteen vuoksi, et välttämättä ajattele sen enempää, eikä tarvitsekaan. Mutta jos pelaat viikoittain, silloin jo kannattaa alkaa seurata omaa pelaamista ja sen panostustasoja.

Oikeiden kertoimien löytäminen

Ennen meillä suomalaisilla oli vain yksi paikka, minne lyödä vetoa ja niillä kiinteillä kertoimilla mitä oli tarjolla. Ainostaan tulosvedon, vakion ja vastaavien vetopelien lajeissa oli muuttuvat kertoimet, mutta nekin liittyivät enemmän siihen, mikä oli pelin pelivaihto, ja kuinka paljon operaattori oli valmis maksamaan ulos voittoja, tavoitellen aina parasta mahdollista lopputulosta itselleen, tällä tavalla Suomessakin syntyy yli miljardin euron pelitappiot pelkästään maamme monopolin operoimille peleille.

Mutta tietoinen pelaaja haluaa pelata omaa otteluaan siellä, missä sille saa parhaan mahdollisen kertoimen, ja käyttää siihen netin mahdollisuuksia. Siksi ei ole paha ajatus avata oma pelitili useammalle operaattorille, nettikasinolle, vedonlyöntitoimistolle. Kunhan vain pidät omaa kirjanpitoa, mitä ja kuinka paljon olet pelannut, etkä pelaa liikaa vrt oma tulotasosi. Jopa urheilupelaaminen, joka vaatii osaamista, on myös paljolti tuuripeliä – jossain otteluissa ne tolpat ovat toisen joukkueen ystävä ja toisen vihollinen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.